Εφτασε στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας για το τετ α τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνα] - iefimerida.gr

Εφτασε στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας για το τετ α τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο Α' συναντάται σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο Βατικανό για μια 20λεπτη συνάντηση με τον Ποντίφικα.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης, θα συζητηθούν θέματα όπως η φτώχεια και ο αποκλεισμός, η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό και το φυσικό περιβάλλον. Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται για πρώτη φορά με Ελληνα πολιτικό αρχηγό και «αυτό είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και η διεθνής αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο για τη συνάντηση είναι ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάιερ -νόμιμος εκπρόσωπος του transform («δεξαμενή σκέψης» του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο οποίος πριν από χρόνια ήταν πρόεδρος του ΚΚ Αυστρίας). Στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα θα μετάσχει ο Βάλτερ Μπάιερ και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ.Τσίπρας πάντως δεν θα χρειαστεί να ανατρέψει και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, αφού το εθιμοτυπικό δεν προβλέπει υποχρεωτικά αμφίεση με γραβάτα.

Στην εικόνα οι κύριοι Τσίπρας και Σκουρλέτης συνομιλούν με άνδρα της Παπικής Ελβετικής Φρουράς

Εφτασε στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας για το τετ α τετ με τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Βατικανό Πάπας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ