Cosca: Ενα στέκι στο Κουκάκι βγαλμένο από τον ιταλικό Νότο -Δείπνο σε σιτσιλιάνικο στιλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Cosca: Ενα στέκι στο Κουκάκι βγαλμένο από τον ιταλικό Νότο -Δείπνο σε σιτσιλιάνικο στιλ [εικόνες]

Cosca: Ενα στέκι στο Κουκάκι βγαλμένο από τον ιταλικό Νότο -Δείπνο με σιτσιλιάνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Chi va a letto senza cena, tutta la notte si dimena», λένε οι Ιταλοί που και καλοφαγάδες και καλοπερασάκηδες είναι. «Όποιος πάει στο κρεβάτι δίχως δείπνο, όλη τη νύχτα παραδέρνει» ελληνιστί. Ακολουθώντας λοιπόν την παροιμία των γειτόνων, βρεθήκαμε για το δείπνο μας σε έναν μικρό αυτοσχέδιο κήπο κάπου στο Κουκάκι, και είπαμε να δειπνήσουμε alla ιταλικά στο Cosca, το οποίο στις 10 Σεπτεμβρίου άνοιξε ξανά και περιμένει να υποιδεχθεί τους λάτρεις των γεύσεων του ιταλικού νότου.

Με τις πρώτες ζεστές καλοκαιρινές βραδιές βγήκαν τραπεζάκια έξω, γλάστρες με πολλά λουλούδια, λευκά φαναράκια και «πειραγμένες» μουσικές και εμείς να τρώμε Linguine Gamberi με γαρίδες, ρόκα και σάλτσα από λιμοντσέλλο(!), Tagliatelle di Montalbano (ναι του γνωστού επιθεωρητή!) με σουπιές, pesto και κουκουνάρι και Spaghetti Carbonara με αυγό και παντσέτα έτσι φτιαγμένη όπως την είχαμε φάει κάποτε στην Ιταλία και όχι στην ελληνική εκδοχή με κρέμα γάλακτος.

Cosca: Ενα στέκι στο Κουκάκι βγαλμένο από τον ιταλικό Νότο -Δείπνο σε σιτσιλιάνικο στιλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ήπιαμε και ένα μπουκαλάκι Soave παγωμένο και για το τέλος κρατήσαμε την –επι τόπου φτιαγμένη- Tiramissu και το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας που αμέσως καταλάβαινες πως είναι σπιτικό.

Ρωτήσαμε ποιος μαγειρεύει και το όνομα αυτού, Antonio Carlone. Ναπολιτάνος. Μα πές το ντε... Limoncello σε πάστα μόνο ένας ναπολιτάνος θα το τολμούσε. Λίγο πριν φύγουμε κλείσαμε τη βραδιά με σφηνάκια λιμοντσέλο και αποχωρίσαμε με ευχαριστημένο ουρανίσκο και ζαλισμένη (απ' το soave) διάθεση ανυπομονώντας να ξαναέρθουμε για να δοκιμάσουμε και νέες γεύσεις από τον ιταλικό Νότο.

Cosca: Ενα στέκι στο Κουκάκι βγαλμένο από τον ιταλικό Νότο -Δείπνο σε σιτσιλιάνικο στιλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Cosca, Πραμάντων 10, Κουκάκι τηλ. 2109210229,

Ανοικτά Τρ.-Σαβ. 19.00-01.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ