Σταύρος Θεοδωράκης: Μιλάω στον μεγάλο μεσαίο χώρο - iefimerida.gr

Σταύρος Θεοδωράκης: Μιλάω στον μεγάλο μεσαίο χώρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών να είναι ανάλογες με τις εισπράξεις του μήνα, έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Σκάι “Πρώτη Γραμμή” και στους δημοσιογράφους, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέφερε την πρόταση του για εκλογή ενός Προέδρου τολμηρού και προοδευτικού, έκανε κριτική στις εξαγγελίες του «μάγου Τσίπρα» -όπως είπε- και προσδιόρισε ως αναγκαία βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και την αύξηση των εξαγωγών. Επίσης επανέλαβε ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να διαλυθεί αν δεν αποφασίσει την αναθεώρηση του Συντάγματος –ειδικά στις διατάξεις για την ευθύνη υπουργών– και αν δεν ψηφίσει ένα νέο, αναλογικότερο εκλογικό νόμο, που θα περιορίσει το ρόλο του χρήματος αλλά και των ΜΜΕ στην εκλογή των Βουλευτών.
Ειδικότερα:
•για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: «Αν ήμουν στη Βουλή θα ψήφιζα με βάση το πρόσωπο».
•για τις κυβερνητικές συνεργασίες: «Τα πρόσωπα πρέπει να συναποφασίζονται, δεν μπορεί ο Βενιζέλος να λέει βάλε όποιους θέλεις αρκεί να βάλεις και τους δικούς μου».
•για τον Α. Τσίπρα: «Εχει να συμβάλει στην πολιτική ζωή, έχει απόψεις που πρέπει να συζητηθούν, υπάρχουν πράγματα που απορρίπτω, υπάρχουν πράγματα που συζητώ».
•για τον διάλογο της κεντροαριστεράς: «Η συνεργασία του Ποταμιού προχωράει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό μας ενδιαφέρει και όχι να σώσουμε τους παλιούς μηχανισμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ