Η καλύτερη συμβουλή καριέρας που έχουν να δώσουν μερικές από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του κόσμου - iefimerida.gr

Η καλύτερη συμβουλή καριέρας που έχουν να δώσουν μερικές από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυναίκες που τα έχουν καταφέρει, έχουν ανέβει στην κορυφή του επαγγέλματός τους, είναι καταξιωμένες, καθορίζουν το τοπίο τους και βρίσκονται σε ένα σημείο όπου δεν κάνουν πια συμβιβασμούς αλλά χαράσσουν το δικό τους δρόμο, δίνουν από μια απλή συμβουλή καριέρας σε όλες τις γυναίκες.


Τina Fey: «Μίλα καταφατικά και όχι με ερωτήσεις. Κανείς δεν θέλει έναν γιατρό που λέει «θα σε χειρουργήσω; Είχα την μεγαλύτερη βαθμολογία στο πανεπιστήμιο;» Κάνε δηλώσεις, με τις κινήσεις και τη φωνή σου»

Madeline L'Engle: «Η έμπνευση έρχεται κατά τη διάρκεια της δουλειάς όχι πριν από αυτήν»

(H Mέριλ Στριπ με την Νόρα Εφρον)

Νora Ephron: Οτι και αν επιλέξεις, όσους δρόμους και αν ταξιδέψεις, ελπίζω να επιλεξεις να είσαι πάντα μια πραγματική κυρία. Ελπίζω να βρεις έναν τρόπο να σπάσεις του κανόνες, να κάνεις μια μικρή ταραχή εκεί έξω. Και επίσης ελπίζω να επιλέξεις να κάνεις λίγη ταραχή προς όφελος των γυναικών, για να αλλάξεις τα πράγματα υπερ τους»

Τina Fey: Η αδιαπράγμευτη συμβουλή μου για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο είναι η εξής: Οταν αντιμετωπίζετε σεξισμό ή διακρίσεις εξαιτίας της ηλικίας ή της εμφάνισής σας, ρωτήστε τον εαυτό σας το ακόλουθο «Αυτός ο άνθρωπος μπαίνει ανάμεσα σε εμένα και σε αυτό που θέλω να κάνω;» Αν η απάντηση είναι όχι, αδιαφορήστε και προχωρήστε. Η ενέργειά σας πρέπει να διοχετευθεί στη δουλειά.

Jessica Valenti: Οσο επιτυχημένος και αν είσαι – ή δυνατός- τόσο λιγότερο αρεστός θα είσαι. Ξαφνικά οι άλλοι θα σε θεωρούν νάρκισσο, υπερφίαλο... Ομως ειλικρινά η δύναμη και η αυθεντικότητα είναι πιο σημαντική από την γνώμη των άλλων.



Χίλαρι Κλίντον: Νομίζω ότι η ανάγκη της τελειότητας έχει περιορίσει τις δυνατότητες πολλών νέων γυναικών που θα έπρεπε να στοχεύουν όχι στο τέλειο αλλά στο πολύ καλό. Οι άντρες δεν σκέφτονται έτσι. Απλώς προσπαθούν να ξεχωρίσουν ποιες είναι οι ευκαιρίες και να τις αρπάξουν. Δεν σκέφτονται συνέχεια «ω Θεέ μου, δεν είμαι τέλεια, τα μαλλιά μου δεν στρώνουν σήμερα, φοράω τα λάθος παπούτσια»

Μartha Beck: Βάλε σωστές προτεραιότητες. Αν νομίζεις ότι το να ικανοποιείς το απαίσιο αφεντικό σου ή να έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι είναι σημαντικότερο από το να παίξεις με τα παιδιά σου ή να κάτσεις σπίτι και να ξεκουραστείς όταν έχεις γρίπη, τότε ετοιμάσου για μια μακριά δύσκολη μάχη ενάντια στη μοίρα!



Αrianna Huffington: Αυτή τη στιγμή, η αντίληψη της κοινωνίας μας για την επιτυχία αποτελείται κυρίως από δύο μέρη: Χρήματα και εξουσία. Πρέπει όμως να προσθέσουμε και μια τρίτη παράμετρο: Ευζωία, σοφία, ικανότητα να πετυχαίνουμε αλλά και να προσφέρουμε

Nora Ephron: Πάνω απ΄όλα, να είσαι η ηρωίδα στη ζωή σου και όχι το θύμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ