Τα Νέα για τον Σταύρο Θεοδωράκη: Το name-dropping, oι μπαλοθιές και το one man show - iefimerida.gr

Τα Νέα για τον Σταύρο Θεοδωράκη: Το name-dropping, oι μπαλοθιές και το one man show

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον τίτλο «Μουσικούλες» η σημερινή Αγιογραφία των Νέων είναι αφιερωμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη, με αφορμή την πρόταση που έκανε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Νίκος Αλιβιζάτος – κάτι που ο ίδιος ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί. Η εφημερίδα μιλά για «μπαλοθιά Αλιβιζάτου» που δεν φαίνεται να εντάσσεται σε κάποια στρατηγική αλλά σε μια ευκαιριακή μιντιακή σκηνοθεσία.

Η «Αγιογραφία» που υπογράφει ο Μιχάλης Τσιντσίνης αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το name-dropping είναι μια τέχνη γνωστή στον Θεοδωράκη. Την επιστράτευσε ήδη από την πρώτη παρουσίαση του κόμματός του, όταν ανακοίνωνε ως συνοδοιπόρους του γνωστά πρόσωπα (δύο εκ των οποίων έσπευσαν να πάρουν τις αποστάσεις του από το νεογέννητο κόμμα).»

Ο αρθρογράφος των Νέων συνδέει αυτή την ... τέχνη με την πραγματική ανάγκη του Ποταμιού να βρει στελέχη: «έχει υπαρξιακή ανάγκη να μπορέσει να δείξει ότι είναι ένα εγχείρημα που υπερβαίνει την τηλεοπτική ακτινοβολία του αρχηγού του». Με την υπόμνηση πως την Κυριακή το Ποτάμι θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις «μια ευκαιρία να φανεί αν η πολιτική του κόμματος μπορεί να χειραφετηθεί από τα σχήματα της σκηνοθεσίας», το ο αρθρογράφος προσθέτει πως «οι αποφάσεις δεν φαίνεται να λαμβάνονται συλλογικά από έναν φορέα που επιδιώκει να καλλιεργήσει ερείσματα στην κοινωνία, παρά εκδηλώνονται σαν επεισόδια ενός διαρκούς οne man show».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ