Να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς θέλουν οι «58» -Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που διέρρευσαν - iefimerida.gr

Να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς θέλουν οι «58» -Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που διέρρευσαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ της Κεντροαριστεράς επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, ή τουλάχιστον η πλειοψηφία των 940 που απάντησε το ερωτηματολόγιο του ιστότοπου kentoaristera.gr και της πρωτοβουλίας 50plus.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Εθνος», στην ερώτηση «ποιο κόμμά ή σχήμα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 30,53%, και ακολουθούν η «πρωτοβουλία των 58» με 16,17%, η Ελιά με 15,21%, και το Ποτάμι με 12,02%. Η επιλογή «άλλο σχήμα» συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 23,51%.

Προτιμούν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ παρά με ΝΔ

Επίσης, στην ερώτηση «Μεταξύ ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο προτιμότερος εταίρος για τη Δημοκρατική Παράταξη σε σε μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία μετά τις ερχόμενες εκλογές», η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται να προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43,62%, έναντι 32,66% που προτιμά τη ΝΔ. Ενα 23,72% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Ενδιαφέρον πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην ερώτηση «ποιος θέλετε να ηγηθεί στη Δημοκρατική Παράταξη και να την οδηγήσει σε εκλογές» δεν καταγράφεται συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τέλος, το 46,5% όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνουν απαισιόδοξοι στο ερώτημα αν θα επιτευχθεί σύντομα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, ενώ σχεδόν το 60% πιστεύει ότι οι αιτίες είναι η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και η έλλειψη βούλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ