Οι Τούρκοι προκαλούν: Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Σαμαρά να πιουν τσάι στα Κατεχόμενα! - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι προκαλούν: Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Σαμαρά να πιουν τσάι στα Κατεχόμενα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου, αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, αποδείχθηκε ένα... κακόγουστο θέατρο γεμάτο από λεκτικές εξάρσεις, ντυμένες -όπως πάντα- με αρκετή δόση κυνισμού.

Ο Νταβούτογλου κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να τα βρουν και μάλιστα να πιούν τσάι μαζί, αφού πρώτα μεταβούν από κοινού στα Κατεχόμενα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Αντώνη Σαμαρά, έλα στΗν Κύπρο να χτίσουμε μαζί την ειρήνη. Εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι έτοιμος, τότε ας επισκεφθούμε τη Νότια Κύπρο, να πιούμε τσάι εκεί και να συζητήσουμε και στη συνέχεια να πάμε και στη Βόρεια Κύπρο».

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στη σύνοδο του ΟΗΕ που ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου: «Ας μείνουμε οι δύο πλευρές κλεισμένες σε ένα δωμάτιο και όταν θα βγούμε να έχουμε σταθεροποιήσει την ειρήνη σε αυτή την περιοχή. Θέλουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μια ειρηνική λύση».

Παράλληλα ο κ. Νταβούτογλου έκανε αναφορά και στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη λέγοντάς: «Τώρα αυτή τη στιγμή να οικοδομήσουμε την ειρήνη. Κάθε υποχώρηση βαθαίνει το χάσμα».

Κουμουτσάκος: Είναι προκλητικός ο Νταβούτογλου

«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, την πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να πιούνε μαζί τσάι στη νότια Κύπρο - όπως χαρακτηριστικά είπε- και μετά να πάνε και μία... βόλτα στη βόρεια Κύπρο.

Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, εμμέσως πλην σαφώς διευκρινίζει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς δεν θα κάνει δεκτή την πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου για... τσάι στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ