Θρυλική νίκη 3-2 Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο με πιστολέρο Μήτρογλου -Θρίαμβος στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» [βίντεο] - iefimerida.gr

Θρυλική νίκη 3-2 Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο με πιστολέρο Μήτρογλου -Θρίαμβος στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πιο εμφατικό τρόπο έκανε ντεμπούτο ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League, έπειτα από την σπουδαία νίκη του με 3-2 στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» επί τις πανίσχυρης Ατλέτικο Μαδρίτης.Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο και βγάζοντας στο χορτάρι πολλή ένταση κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο της φιναλίστ του περσινού Champions League και να θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο ήδη από την πρώτη αγωνιστική.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτό ακριβώς φρόντισαν να κάνουν οι παίκτες του Μίτσελ οι οποίοι, μετά από ένα νευρικό πρώτο πεντάλεπτο, πήραν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 13' με ένα σουτ κεραυνό του Μαζουάκου έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ισπανίας προσπάθησαν να αντιδράσουν, πήραν μέτρα προς την εστία του Ρομπέρτο και πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά στο 30' ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον Ιμπραϊμ Αφελάι.

Σε μια ιδανική αντεπίθεση ο Τσόρι γύρισε υπέροχα την μπάλα, ο Μήτρογλου την άφησε και ο Αφελάι έγραψε το 2-0. Οι Μαδριλένοι, πάντως, μείωσαν στο 38' με κεφαλιά-γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45' η ωραία ατμόσφαιρα χάλασε προσωρινά από την ένταση που υπήρξε μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, ωστόσο, κανένας δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ολα αυτά μέχρι το 73' όταν ο πιστολέρο Κώστας Μήτρογλου πήρε ξανά το όπλο του και έβαλε το τρίτο γκολ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παρά το καρδιοχτύπι του 86' όταν ο Γκριζμάν μείωσε για την Ατλέτικο, οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και βάζουν γερά θεμέλια για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83΄Γιαννούλης), Τσόρι (57΄Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσαλντί, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (55' Γκριεζμάν), Σουάρεθ (75' Σαούλ), Γκαρθία (65΄Τσέρτσι), Μάντζουκιτς

Σε πελάγη ευτυχίας ο Μίτσελ: Η νίκη είναι των παικτών -Ανατρίχιασα όταν άκουσα το όνομά μου

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποίος τόνισε στη NOVA ότι «η νίκη είναι των παικτών και όχι του προπονητή.Ο προπονητής δίνει οδηγίες και οι ποδοσφαιριστές τις ακολουθούν».

«Η προσπάθεια της Ατλέτικο να γυρίσει στο ματς ήταν τεράστια και πίεζε έως το τέλος για να το καταφέρει. Αυτό περιγράφει καλύτερα τι ομάδα είναι» πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Όσον αφορά το τραγούδι του κόσμου για τον ίδιο, σχολίασε:

«Ο κόσμος με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω Πειραιώτης. Σήμερα ανατρίχιασα όταν άκουσα το όνομά μου από την εξέδρα».

Για την εμφάνιση των Κώστα Μήτρογλου και Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, προσέθεσε:

«Είμαστε χαρούμενοι με την επιστροφή του Μήτρογλου και όσον αφορά τον Μιλιβόγιεβιτς είναι, όπως έχω ξαναπεί, ο τέλειος παίκτης για να αντικαταστήσει τον Σάμαρη».

Τέλος, απάντησε σε σχετική ερώτηση για το αν θα γράψει ποτέ βιβλίο «Πώς να φτιάξεις μια ομάδα σε είκοσι ημέρες» δήλωσε:

«Μια ομάδα μπορεί να αλλάξει μέσα σε είκοσι ημέρες από κάθε προπονητή. Άλλοι το κάνουν με περισσότερη επιτυχία και άλλοι με λιγότερη. Με πολλή δουλειά όλα γίνονται. Αλλά όλα είναι πολύ πιο εύκολα αν οι ποδοσφαιριστές σου πιστεύουν σε σένα».

Μανιάτης: Μεγάλη νίκη, δουλέψαμε πολύ και θα βελτιωθούμε κι άλλο

Για τη σημασία της νίκης του Ολυμπιακού απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν σκληρά και θα βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη η σημερινή νίκη. Πραγματικά δουλέψαμε πάρα πολύ γι' αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Η Ατλέτικο είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ότι την κερδίσαμε μας κάνει να γεμίζουμε με αισιοδοξία για το μέλλον. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι.

Πήραμε τους τρεις βαθμούς και σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που μας βοήθησε όταν η ομάδα κουράστηκε. Θέλουμε να γεμίζει το γήπεδο και οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο.

Μετά την περσινή πορεία έχει ανέβει ο πήχης και σίγουρα θέλουμε να κάνουμε και πάλι καλή πορεία. Θα είναι επιτυχία αν περάσουμε τον όμιλο. Η ομάδα είναι καινούργια, σιγά-σιγά θα βελτιωθούμε κι άλλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ