Ολες οι χώρες που έχουν κερδίσει την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο [χάρτης] - iefimerida.gr

Ολες οι χώρες που έχουν κερδίσει την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο [χάρτης]

Ολες οι χώρες που έχουν κερδίσει την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο [χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν την Πέμπτη οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Μεγάλη Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κινδυνεύει να χάσει το πρώτο συνθετικό του ονόματός του. Η Σκωτία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι η πρώτη περιοχή που αποζητά την απόσχισή της.

Η βρετανική αυτοκρατορία από το 16ο έως το 18ο αιώνα κυρίως απέκτησε αποικίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην πορεία, κάποιες από αυτές άρχισαν να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Την αρχή έκαναν οι ΗΠΑ, το 1776, ενώ πιο πρόσφατα το πέτυχε το Μπρουνέι, όταν το 1984 εξασφάλισε την ανεξαρτησία του. Ενα χρόνο νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε χάσει και τα νησιά Σεντ Κιτς και Νέιβις.

Την Πέμπτη θα φανεί αν οι 4,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι της Σκωτίας πείστηκαν από τις εκκλήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και της βασίλισσας Ελισάβετ να ταχθούν υπέρ της ενότητας του έθνους, ή αν θα επιλέξουν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμ, εκείνον που έχουν πάρει και οι χώρες που απεικονίζονται στο χάρτη του Business Insider.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ