Εξι πράγματα για τα οποία είναι διάσημη η Σκωτία [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξι πράγματα για τα οποία είναι διάσημη η Σκωτία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πιο απρόσμενο και θεαματικό τρόπο έγινε αυτό το διάστημα πρωτοσέλιδο η Σκωτία, αφού στις 18 Σεπτεμβρίου κρίνεται αν θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αν θα γίνει ανεξάρτητο κράτος. Δείτε τους έξι λόγους για τους οποίους η Σκωτία είναι διάσημη.

1. Το αρνί Haggis

Το πιάτο Haggis ήταν διάσημο στην Αγγλία ως τα τέλη του 1700 και έγινε ακόμη πιο διάσημο στη Σκωτία, ειδικά όταν ο ποιητής Robbie Burns έγραψε την Ωδή στο Haggis.
Είναι κρέας αρνιού αναμεμειγμένο με ξύγκι, πληγούρι βρώμης και σάλτσα, όλα τυλιγμένα σφιχτά σε δέρμα από στομάχι του ζώου.


2. Γκάιντα

Αυτό το ιδιόρρυθμο μουσικό όργανο, φτιαγμένο επίσης από δέρμα ζώου, εφευρέθηκε στην Περσία αλλά έγινε πολύ διάσημο στην Σκωτία.


3. Το γκολφ

Εφευρέθηκε στη Σκωτία, όταν οι βοσκοί -σύμφωνα με τον μύθο, έβαζαν σημάδι τα κόπρανα των ζώων από τα λιβάδια όπου βοσκούσαν. Σήμερα, το γκολφ είναι για τη Σκωτία το πρώτο και μεγαλύτερο τουριστικό προϊόν.


4. Το ουίσκι

Παρότι η διπλανή Ιρλανδία θέλει να κλέψει το ουίσκι και ισχυρίζεται ότι το βρήκε πρώτη από το 1405, το σκωτσέζικο καπνιστό ουίσκι είναι επίσης ένα από τα μεγάλα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας.



5. Το σκωτσέζικο καρό

Κανεί δεν ξέρει πότε βρέθηκε το καρό και από πού προέρχεται. Αποτελεί ωστόσο μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Σκωτίας και ένα δυνατό brand name.



6. Σκωτσέζικα αυγά
Οι Λονδρέζοι εκνευρίζονται ότι κάποιος ισχυριστεί ότι τα σκωτσέζικα αυγά δεν είναι δική τους εφεύρεση. Είναι σκληρά βρασμένα αυγά, τυλιγμένα ρολό σε κιμά και φρυγανιά και τηγανισμένα. Ολοι θέλουν να φάνε σκωτσέζικα αυγά σε μια παμπ για πρωινό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χώρα Σκωτία διάσημη πράγματα έξι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ