Ο Αλαβάνος διεκδικεί νέο ρόλο - iefimerida.gr

Ο Αλαβάνος διεκδικεί νέο ρόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο ρόλο σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως αναζητά ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος. Καθημερινά πυκνώνει τις εμφανίσεις του μέσω των οποίων αφενός επιτίθεται στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αφετέρου τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας προς τους υπόλοιπους σχηματισμούς της Αριστεράς, κοινοβουλευτικούς και μη.

Μετά την αποτυχία των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών, όπου ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ επιχείρησε να μετρήσει τις δυνάμεις του Μετώπου και αφού αναμετρήθηκε για ένα διάστημα με τους προσωπικούς του δαίμονες αναφορικά με το μέλλον του στην πολιτική, ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να θέλει και πάλι να διεκδικήσει για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα της Αριστεράς. Μαζί με άλλα στελέχη που απομακρύνθηκαν το τελευταίο διάστημα από το ΣΥΝ καθώς διαφωνούν με κεντρικές επιλογές του κόμματος και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα καλούν σε κοινό αγώνα «με δυνάμεις από το ΚΚΕ έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το σοσιαλιστικό χώρο μαζί με όλους όσοι παλεύουν κατά του μνημονίου». Μάλιστα, ισχυρίζονται πως η πρωτοβουλία τους αυτή δε λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με τον ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα αποτελούσαν συνιστώσες του τελευταίου.

Επί της ουσίας, η πρόταση του Αλαβάνου αναφέρεται στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετωπικού ψηφοδελτίου.

Φρένο στις βλέψεις αυτές του πρώην ευρωβουλευτή φαίνεται έτοιμη να βάλει η Αλέκα Παπαρήγα. Παρά το γεγονός πως στον Περισσό έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την διαδοχή της γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, η Αλέκα κρατά σκληρή γραμμή.

«Θα είναι ένα ψηφοδέλτιο ετερόκλητων δυνάμεων, προσωρινής τυχοδιωκτικής συμφωνίας. Αυτό θα είναι απαξιωμένο και προεκλογικά στη συνείδηση του λαού αλλά πολύ περισσότερο θ’ απαξιωθεί την άλλη μέρα των εκλογών που θα σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους» ανέφερε σε συνομιλητές της πρόσφατα η Αλέκα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επικεφαλής του ΚΚΕ δεν παραβιάζει κενές θύρες προβαίνοντας σε αυτή τη διαπίστωση. Μέσα σε πολύ λίγες γραμμές κατάφερε να συνοψίσει την πορεία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Πώς δηλαδή από τη δημοσκοπική εκτόξευση του διμήνου Φεβρουαρίου- Μαρτίου του 2008, όπου καταγραφόταν ως τρίτη πολιτική δύναμη με όχι και πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα που ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ έφτασε να αγκομαχά για να πετύχει την είσοδό του στη βουλή στις εκλογές του 2009.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν καλά τον Αλέκο Αλαβάνο λένε πως το «όχι» της Αλέκας δεν πρόκειται να τον πτοήσει. Ο ίδιος θα συνεχίσει να επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική που ακολουθούν. «Τα λόγια και οι πράξεις μας θα είναι σκληρά, μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση» δε διστάζει να επαναλαμβάνει συχνά πυκνά ο επικεφαλής του Μετώπου δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ