Σκουρλέτης: Ομολογία ήττας από την κυβέρνηση η ανακίνηση του θέματος αλλαγής του εκλογικού νόμου - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Ομολογία ήττας από την κυβέρνηση η ανακίνηση του θέματος αλλαγής του εκλογικού νόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να ανοίξει κουβέντα για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, δείχνει τον πανικό του για την επερχόμενη εκλογική συντριβή, δηλώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Εμφανίζονται, μάλιστα, έτοιμοι να αποδεχτούν συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου, που θα αφορά όμως στην καθιέρωση και τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, ενώ σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζουν ότι δεν συζητούν τίποτε λιγότερο.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ, ο οποίος υποστήριξε ότι «αν θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης του μπόνους με άμεσες εκλογές. Ας το επιχειρήσουν, αλλά να είναι νόμος απλής αναλογικής». Είναι γνωστό, πρόσθεσε, ότι «εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής».

«Η ανακίνηση του θέματος του εκλογικού νόμου είναι μία ομολογία ήττας από την κυβέρνηση. Δεν θα το έκαναν εάν δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έρχεται η καταστροφή στις επόμενες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο εκλογικός νόμος δεν μπορεί να είναι ένας άσος στο μανίκι τον οποίο τον πετάς στο τραπέζι, για αυτό και εμείς έχουμε υποστηρίξει τη συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής. Εάν αυτή η κυβέρνηση κατάλαβε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα τότε θα έπρεπε να κάνει ένα νόμο για αυτό το θέμα, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές», είπε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ