Καταδικάστηκε ο Χρυσαυγίτης που είχε δώσει συνέντευξη στο channel 4 και έλεγε για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών - iefimerida.gr

Καταδικάστηκε ο Χρυσαυγίτης που είχε δώσει συνέντευξη στο channel 4 και έλεγε για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο στον πρώην υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ Αλέξανδρο Πλωμαρίτη για τα όσα είπε δημόσια σε καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα σε βάρος αλλοδαπών μπροστά στην ανοιχτή κάμερα του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση.

Ο Πλωμαρίτης κρίθηκε ένοχος για παρακίνηση σε πράξεις βίας σύμφωνα με τον ρατσιστικό νόμο του 1979 και γι αυτό η ποινή είναι μικρότερη. Ο Πλωμαρίτης καταδικάστηκε βάσει του παλιού νόμου γιατί εισήχθη σε δίκη πριν από την ψήφιση του νέου .

«Δεν έδωσα καμία συνέντευξη στο channel 4» είπε στην απολογία του μας συστήθηκε ως φοιτητής και θα έκανε μία εργασία. «Πήγαμε μαζί στη λαϊκή όπου μοίραζα φυλλάδια για τον προεκλογικό μου αγώνα. Οταν φτάσαμε στο καφενείο του είπαμε να κλείσει την κάμερα. Ημαρτον δηλαδή επειδή είμαστε Χρυσή Αυγή θα καταδικαζόμαστε όλοι. Δεν αντέχω άλλο, κάναμε πλάκα, μας έκανε γελοίες ερωτήσεις και εμείς του κάναμε πλάκα. Μας ακούτε και στο βίντεο, γελάμε».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι συνυπάρχει αρμονικά με τους αλλοδαπούς στην περιοχή και ότι μάλιστα είναι ένοικοι της πολυκατοικίας που διαμένει και τους βοηθάει. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κώστας Γεωργούσης υποστήριξε ότι μόνο πλάκα δεν γινόταν στο καφενείο και ότι από το υλικό που έχει τραβήξει και προσκομίσει στη δικαιοσύνη προκύπτει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν και έκαναν επιθέσεις στους αλλοδαπούς λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα εξετάσει την κύρια προσφυγή της Χρυσής Αυγής για να ανασταλεί η κατάργηση της χρηματοδότησης του κόμματος.

Η ΧΑ υποστηρίζει ότι η αναστολή χρηματοδότησής της της αντίκειται στις διατάξεις του συντάγματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς πρόκειται για περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και η κρατική ενίσχυση του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ