Η κρίση γονατίζει την Liberation: Ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στην ιστορία της - iefimerida.gr

Η κρίση γονατίζει την Liberation: Ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στην ιστορία της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να είναι η «ναυαρχίδα»της Αριστεράς στα ΜΜΕ της Γαλλίας αλλά και παγκοσμίως, ωστόσο η κρίση δεν κοιτά ιδεολογίες. Ο λόγος για την έγκριτη καθημερινή εφημερίδα Libération, η διεύθυνση της οποίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περικοπούν 93 θέσεις εργασίας – αριθμός ρεκόρ μαζικών απολύσεων στο ιστορικό έντυπο που επλήγη από την κρίση στον Τύπο.Στο δυναμικό της εφημερίδας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 180 είναι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Libération Λοράν Ζοφρέν, «αυτό είναι το αντίτιμο για την ανεξαρτησία της εφημερίδας». Σύμφωνα με τις αποφάσεις, θα κληθούν για απόλυση περί τους 50 δημοσιογράφους. Εντυπη και ηελκτρονική έκδοση θα ενοποιηθούν και θα λειτουργούν πλέον υπό κοινή συντακτική ομάδα.«Η κρίση στον Τύπο, που πλήττει σκληρά τις καθημερινές εφημερίδες, μας αναγκάζει να προσαρμόσουμε το δυναμικό μας (περικοπή 93 θέσεων εργασίας) όμως κάνουν πολλές εφημερίδες στη Γαλλία και στον κόσμο» επισήμανε ο Ζοφρέν.

Υποστήριξε ακόμη ότι με τις περικοπές αυτές θα υπάρξει κερδοφορία στην εταιρεία στο τέλος του 2015.

Η εφημερίδα που εκδόθηκε το 1973 υπό την αιγίδα του μεγάλου διανοητή Ζαν Πωλ Σάρτρ, έχει χάσει σημαντικό μερίδιο κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ