Σαμαράς κατά Τσίπρα: Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία τους -Καταπολεμούμε τα ψέμματα με την αλήθεια - iefimerida.gr

Σαμαράς κατά Τσίπρα: Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία τους -Καταπολεμούμε τα ψέμματα με την αλήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στίχους από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και αναφορές σε... κινέζικες σοφίες («ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς») αλλά και μετωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διάνθισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του στην εκδήλωση «Athens FORUM 2014: Δημοκρατία υπό πίεση».Απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις για έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αξιοποίησε τους στίχους του Ελύτη: «Και πολλά τα τζιτζίκια που να μην τα νιώθεις, όπως δεν νιώθεις τους σφυγμούς στο χέρι σου» για να σημειώσει: «Όπως είναι αυτονόητος ο σφυγμός στο χέρι, οι σφυγμοί στο χέρι μας, έτσι σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο, είναι αυτονόητη η Δημοκρατία. Και κάπου εδώ θα τριγυρνούσε ο ποιητής όταν έγραψε αυτούς τους στίχους».

Ο Αντώνη Σαμαράς εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά επίθεση κατά των λαϊκιστών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα «έχει επιστρέψει» και δεν πρόκειται να βιώσει «σενάριο Βαϊμάρης». Επέμεινε πως πως βασικοί εχθροί της δημοκρατίας ιδίως σε περιόδους κρίσης είναι ο λαϊκισμός και ο «εξτρεμισμός» και υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός, με «μεγάλες θυσίες» κατόρθωσε να αντισταθεί «στα γλυκά τους ψέματα».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα όσα είπε από την ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας – τον οποίο όμως δεν κατονόμασε. Μίλησε για εχθρούς των μεταρρυθμίσεων και διεμήνυσε με έμφαση ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο Σίσσυφο».

Φωτογραφίες ΑΠΕ -ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ