Ουκρανία: Μοιάζουμε πολύ με την Ελλάδα όταν ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει! - iefimerida.gr

Ουκρανία: Μοιάζουμε πολύ με την Ελλάδα όταν ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βάλερια Κοντάρεβα είναι η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας, άρα ο λόγος της και βαρύτητα και προφανώς έχει γνώση όλων των οικονομικών μεγεθών που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στη χώρα της. Στην πραγματικότητα η ίδια τονίζει πως τίποτα δεν τρέχει πλέον...

Μιλώντας στο CNBC παρομοίωσε την κατάσταση της ουκρανικής οικονομίας με εκείνη της Ελλάδα την περίοδο που βρισκόταν κοντά στη χρεοκοπία.

Το... στιλ χρεοκοπίας είναι παρόμοιο, αναφέρει καθώς έχει να κάνει με τη διαμάχη γύρω από τα όμολογα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την ελληνική περίπτωση. Η επιδείνωση της οικονομίας είναι απότοκη της κρίσης που έχει προκληθεί από την ρωσική εισβολή. Το νόμισμα βρίσκεται σε μόνιμο κατήφορο, έναντι του δολαρίου και ουδείς γνωρίζει πού θα σταματήσει.

Ο Κοντάρεβα σημειώνει πως πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα που θα αναθεωρήσουν το πρόγραμμα ενίσχυσης από την πλευρά του ΔΝΤ. Πάντως, σημείωσε πως η Ουκρανία, επί του παρόντος, δεν θα χρειαστεί επιπλέον ενίσχυση.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα κρατήσει η τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία, άρα και πόσο οι ρώσοι θα συνεχίσουν την επεκτατική πολιτική τους στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ εκφράζει την ανησυχία του για την μέχρι τώρα κατάσταση και ζητάει την άμεση ειρήνευση στα ουκρανικά χώματα.

Από τη μεριά του ο Γκάμπριελ Στερν της Oxford Economics, σημειώνει: «Τον Μάρτιο του 2012 η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στη χρεοκοπία λόγω των ομολόγων της. Για την Ουκρανία η ανησυχητική ημερομηνία πηγαίνει για τον Νοέμβριο του 2015. Τότε θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα μιας άτακτης χρεοκοπίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Χρεοκοπία ομόλογα ΔΝΤ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ