Τσίπρας: Τι θα πω στην Μέρκελ όταν την πρωτοσυναντήσω -Δεν ξέρω αν θα γοητευτεί αυτή ή εγώ... - iefimerida.gr

Τσίπρας: Τι θα πω στην Μέρκελ όταν την πρωτοσυναντήσω -Δεν ξέρω αν θα γοητευτεί αυτή ή εγώ...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν ξέρω αν θα γοητευτεί αυτή ή εγώ». Ετσι ξεκίνησε την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που του ετέθη στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για το ποια θα είναι τα δυο πράγματα που θα έλεγε στο πρώτο του τετ α τετ με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Δεν ξέρω αν θα γοητευτεί αυτή ή εγώ. Εμείς θα παρέμβουμε θεσμικά. Εγώ δεν θα παίξω το ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια. Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόϊμπλε».

Οσο για το ρόλο των Τροικανών, διερωτήθηκε με σκωπτικό ύφος: «Ποια Τρόικα; Δεν υπάρχει Τρόικα. Θα πάει ο Ελληνας πρωθυπουργός να κάτσει με υπαλλήλους οργανισμών; Το θεσμικό πλαίσιο αναγνωρίζουμε και εκεί θα πάμε. Δεν θα είναι αντιπαράθεση με διαιτητή στημένο. Από τη μία θα πάνε οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και από την άλλη οι αδιέξοδες πολιτικές».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε: «Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου».

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ