Θεοδωράκης: Προτείνω για ΠτΔ τον Αλιβιζάτο -Και ο Μπουτάρης θα ήταν καλός - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Προτείνω για ΠτΔ τον Αλιβιζάτο -Και ο Μπουτάρης θα ήταν καλός

Θεοδωράκης: Προτείνω για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Αλιβιζάτο -Και ο Μπουτάρης θα ή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του, ενώ σημειώνει ότι και ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν καλός, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να τολμήσουν και να μη συμβιβαστούν με μετριότητες.

Σε ερώτηση για το ποιον θα πρότεινε για Πρόεδρο σήμερα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» έριξε στο τραπέζι το όνομα του Νίκου Αλιβιζάτου. «Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μιλώντας στην «Καθημερινή», ενώ συμπλήρωσε ότι με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», δεν θα ήθελε να φανεί ότι προτείνει «έναν δικό μας», όπως είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας πως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος γιατί «δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών».

Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» προανήγγειλε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου το κόμμα θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις του, ενώ σε ερώτηση για το σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ απάντησε «Για ποιο λόγο; Για να πυροβολούμε όλοι μαζί τα ψεκαστικά αεροπλάνα;».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ