Φονικές πλημμύρες σε Ινδία και Πακιστάν -Ξεπερνούν τους 480 οι νεκροί [βίντεο] - iefimerida.gr

Φονικές πλημμύρες σε Ινδία και Πακιστάν -Ξεπερνούν τους 480 οι νεκροί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 480 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, ενώ σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι από τα νερά στο Ινδικό Κασμίρ.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι συγκλονιστικές. Ολόκληρα χωριά έχουν καταστραφεί, ενώ άλλα έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά. Οι τοπικές Αρχές με βάρκες και ελικόπτερα προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους που έχουν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους.

Σε άλλες περιοχές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και με το νερό να καλύπτει τους μηρούς τους οι γονείς μεταφέρουν στα χέρια τα μικρά παιδιά και λιγοστά αντικείμενα. Στο Κασμίρ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σήμερα αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής σε αυτήν την περιοχή των Ιμαλάϊων.

Την ώρα που η κατάσταση αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται και τα νερά υποχωρούν, η οργή των κατοίκων διογκώνεται και επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τους ιθύνοντες ότι απέτυχαν να προσφέρουν βοήθεια. Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία Πακιστάν πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ