Καμπανάκι Μοσκοβισί για το έλλειμμα της Γαλλίας: «Είναι σοβαρό πρόβλημα» - iefimerida.gr

Καμπανάκι Μοσκοβισί για το έλλειμμα της Γαλλίας: «Είναι σοβαρό πρόβλημα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επόμενος Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα Οικονομικά και τα Νομισματικά Θέματα και το Ευρώ, ο Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η αθέτηση των δεσμεύσεων της Γαλλίας όσον αφορά το δημοσιονομικό της έλλειμμα αποτελεί ένα «σοβαρό πρόβλημα» το οποίο θα κληθεί να εξετάσει και να αντιμετωπίσει όταν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Το Υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί ελαφρά, στο 4,4% του ΑΕΠ της Γαλλίας φέτος, θα μειωθεί στο 4,3% το 2015 και θα πλησιάσει το 3% που έχει οριστεί με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο το 2017, στο τέλος της πενταετούς θητείας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ. Μοσκοβισί αναφερόμενος στο έλλειμμα, σημείωσε: «Το έλλειμμα 4,4% αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και επαφίεται σε εμένα να εξετάσω».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει όμως πως δεν προτίθεται να επιτρέψει στη Γαλλία οποιαδήποτε εξαίρεση, οποιοδήποτε παράπτωμα ή αθέτηση των δημοσιονομικών της δεσμεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ