Καταγγελία της μητέρας του Τζέιμς Φόλεϊ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας απειλούσε με διώξεις αν μαζεύαμε χρήματα για λύτρα - iefimerida.gr

Καταγγελία της μητέρας του Τζέιμς Φόλεϊ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας απειλούσε με διώξεις αν μαζεύαμε χρήματα για λύτρα

Καταγγελία της μητέρας του Τζέιμς Φόλεϊ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας απειλούσε με δι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντροπή και αποτροπιασμό για την αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι νιώθει η μητέρα του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισαν οι άνδρες του Ισλαμικού κράτους. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο CNN, αξιωματούχοι προειδοποίησαν την οικογένειά της ότι κινδύνευε με διώξεις, αν συγκέντρωνε χρήματα για να δώσει λύτρα ώστε να απελευθερωθεί ο Φόλεϊ.

«Νομίζω ότι οι προσπάθειές μας να τον απελευθερώσουμε ενόχλησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπε η Νταϊάν Φόλεϊ, μιλώντας στο CNN. «Δεν ήταν στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, αν θέλετε», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη της οικογένειας δέχθηκαν προειδοποιήσεις να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους, ενώ τους είπαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ανταλλαγή κρατουμένων, ή να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση για να σώσει το γιο της.

«Ο Τζιμ σκοτώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο. Θυσιάστηκε γιατί υπήρχε έλλειψη συντονισμού, επικοινωνίας και προτεραιοτήτων. Σαν οικογένεια, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε μόνοι μας», πρόσθεσε η Νταϊάν Φόλεϊ, που ανέφερε ότι πολλές φορές αξιωματούχοι τόνισαν στην οικογένεια ότι ήταν παράνομη η προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα για τα λύτρα και ότι θα διωχθούν. «Μας είπαν να τους εμπιστευτούμε και ότι με κάποιο θαυματουργό τρόπο θα απελευθερωνόταν», είπε ακόμη η τραγική μητέρα. «Δεν απελευθερώθηκε όμως, έτσι;», συμπλήρωσε αμέσως.

Οταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε την έκπληξή του και τόνισε ότι αγνοούσε την ύπαρξη τέτοιου είδους προειδοποιήσεων της κυβέρνησης, όπως αυτές που ανέφερε η Νταϊάν Φόλεϊ.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν γνωρίζω τίποτα επ΄αυτού και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι κάποιος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τέτοιες δηλώσεις», τόνισε από την Τουρκία.

«Εγώ, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση εργαστήκαμε σκληρά για να έρθουμε σε επαφή με δεκάδες χώρες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή επιχείρηση. Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή για μια επικίνδυνη αλλά απαραίτητη αποστολή προκειμένου να διασωθούν οι όμηροι (...) Αποτύχαμε τραγικά. Συμπάσχω με την οικογένεια αυτή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ