Τα παρακάλια πιάνουν τόπο: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας κερδίζει έδαφος - iefimerida.gr

Τα παρακάλια πιάνουν τόπο: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας κερδίζει έδαφος

Τα παρακάλια πιάνουν τόπο: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «όχι» στην ανεξαρτησία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα δύο νέων που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προηγούνται με μικρή διαφορά από όσους επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα Guardian δείχνει ότι το «όχι» στην ανεξαρτησία συγκεντρώνει ποσοστό 42% ενώ το «ναι» 40%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ωστόσο έχει εκτιναχθεί στο 17%.

Στη δημοσκόπηση του ICM, που έγινε μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης σε δείγμα 1.000 προσώπων, σχεδόν εννέα στους δέκα (87%) είπαν ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πάνε να ψηφίσουν». Οι νέοι ηλικίας 25-34 ετών δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν «ναι» στην ανεξαρτησία ενώ οι ηλικιωμένοι, άνω των 65 ετών, παραμένουν πιστοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 61% από αυτούς θα ψηφίσει «όχι».

Αν αποκλειστούν οι αναποφάσιστοι, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές απέναντι στην ανεξαρτησία: το 55% των γυναικών λέει «όχι» στην απόσχιση και το 45% δηλώνει «ναι». Αντιθέτως, το 52% των ανδρών τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας.

Δημοσκόπηση διενήργησε και το ινστιτούτο YouGov για τις εφημερίδες The Times και Sun. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το «όχι» προηγείται με 52% έναντι 48% του «ναι». Από την ανάλυση αυτή ωστόσο έχουν αποκλειστεί όσοι δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει πώς θα ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ