FAZ: Η Γερμανία χαρίζει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια -Χάνει πολλά από τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

FAZ: Η Γερμανία χαρίζει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια -Χάνει πολλά από τα ελληνικά ομόλογα

FAZ: Η Γερμανία χαρίζει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια -Χάνει πολλά δις από τα ελλην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ολιγωρία σχετικά με την πώληση ελληνικών ομολόγων κατηγορεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Σε άρθρο της που φέρει τίτλο «Η Γερμανία χαρίζει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια» αναφέρεται εκτενώς στην αγορά των ελληνικών ομολόγων από την γερμανική τράπεζα ακινήτων Hypo Real Estate και σημειώνει πως «η Ελλάδα ακόμη και μετά το κούρεμα αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά της, όμως η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής δεν επωφελείται».

Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές της πληροφορίες και γράφει: «θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οικονομικές ζημίες ύψους 2,6 δισ. ευρώ που επιβαρύνουν τους Γερμανούς φορολογούμενους εάν η τράπεζα που διαχειρίστηκε την εκκαθάριση της Hypo Real Estate διαπραγματευόταν τα ελληνικά ομόλογα ύψους 3,3 δισ. ευρώ όχι με βάση ξένο δίκαιο αλλά γερμανικό. Το κρατικό ταμείο για τη στήριξη των τραπεζών Soffin, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, αρνείται την ορθότητα των στοιχείων και θεωρεί ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι μικρότεροι».

Παράλληλα, καταλογίζει λάθη στον χειρισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Λάθη από τα οποία, όπως σημειώνει, επωφελήθηκαν hedge fund τα οποία βρίσκονται κυρίως στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ