Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στα τέλη της χρόνιας είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup, στο οποίο ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Οι εκταμιεύσεις των εναπομεινάντων για την Ελλάδα ποσών από το EFSF εξαρτώνται από την αξιολόγηση του προγράμματος σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι διατέθηκε στην Ελλάδα 1 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου. Πλέον από τα κονδύλια του Ταμείου απομένει ποσό 1,8 δισ. ευρώ για να δοθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη που υπήρξαν από το πρόγραμμα SMP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, οι 17 Ευρωπαίοι συνάδελφοι του Γκίκα Χαρδούβελη ζήτησαν από τον Ελληνα υπουργό να επισπευσθεί η εκτέλεση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, οι οποίες όπως είπαν θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου του 2015.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά για να προχωρήσουν χρειάζεται η στήριξη της κοινωνίας, σημειώνοντας παράλληλα πως για στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις οι πολίτες πρέπει να δουν το βιοτικό τους επίπεδο να αυξάνεται, συνεπώς οι στόχοι της Ευρώπης πρέπει να είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις όσο και οι επενδύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ