Απογοητευμένος ο Παπούλιας με το υπό κατασκευή κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο: «Εχει γίνει γεφύρι της Αρτας» - iefimerida.gr

Απογοητευμένος ο Παπούλιας με το υπό κατασκευή κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο: «Εχει γίνει γεφύρι της Αρτας»

Απογοήτευση Παπούλια για το υπό κατασκευή κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Κάρολος Παπούλιας προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το υπό ανέγερση κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και εξέφρασε την απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

«Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι. Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης - καθυστέρησης ετών - και επιτέλους πρέπει να αναληφθεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να τελειώσει αυτό το πολύ αναγκαίο έργο, έργο σημαντικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια μεγάλη πρωτεύουσα όπως είναι το Βερολίνο και μάλιστα σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο και σε αυτό το πολύ ωραίο κτίσμα».

Το εν λόγω κτίριο χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ελληνικού Δημοσίου, όπου βρισκόταν προπολεμικά η πρεσβεία. Εκεί αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής, η πρεσβεία, το προξενείο, αλλά και η πρεσβευτική κατοικία, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κτίριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ