Merci για τις... 170.000 πωλήσεις -Το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ σπάει ταμεία στη Γαλλία - iefimerida.gr

Merci για τις... 170.000 πωλήσεις -Το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ σπάει ταμεία στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακούγεται ως παράδοξο, αλλά δεν είναι πρώτη φορά που ένα βιβλίο σηκώνει τόσο σάλο και τόσες επικρίσεις και την ίδια στιγμή δεν προλαβαίνει να τοποθετηθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων και ξεπουλάει.

Το τελευταίο -τρανό- παράδειγμα είναι το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ «Merci pour ce moment» το οποίο μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», έχει αγγίξει το ιλιγγιώδες νούμερο των 170.000 πωλήσεων.

Αν σκεφτεί κανείς πως η πρώτη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο που εξέδωσε το πόνημα της Τριερβελέρ ήταν 200.000 αντίτυπα, αντιλαμβάνεται κανείς πως έχουμε να κάνουμε για το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Επίσης είναι δεδομένη η επανέκδοσή του, κάτι που θα ανεβάσει τις πωλήσεις, αλλά και το έσοδα της πρώην κυρίας Ολάντ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, φουντώνουν οι επικρίσεις της γαλλικής γνώμης για την απόφασή της να βγάλει στη φόρα τα... άπλυτα της συζυγικής κλίνης. Αψευδής μάρτυρας είναι τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων που ουσιαστικά κατακρίνουν την πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της "YouGov", που διεξήχθη για λογαριασμό της "Huffington Post" και του iTele, το 52% των Γάλλων δεν εγκρίνει την απόφαση της Βαλερί να εκδώσει το βιβλίο που ρίχνει φως στη σχέση της με τον Φρανσουά Ολάντ.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που διενήργησε το ινστιτούτο "Harris Interactive", το 56% των Γάλλων θεωρούν ότι ήταν λάθος της Βαλερί να γράψει το βιβλίο και μία τρίτη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από το ινστιτούτο CSA, αποτυπώνει και αυτό την έντονη δυσφορία του γαλλικού λαού για το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου, αφού το 67% δεν συμφωνεί με την έκδοση του βιβλίου.

Την ίδια στιγμή η μοίρα του Φρανσουά Ολάντ δεν είναι καλύτερη, καθώς βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει στο... πάτωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα «Le Figaro», το 62% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ