Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση -Ρουκέτα από την ΕΚΤ για «τρύπες» στην επόμενη διετία - iefimerida.gr

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση -Ρουκέτα από την ΕΚΤ για «τρύπες» στην επόμενη διετία

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση -Ρουκέτα από την ΕΚΤ για «τρύπες» στην επόμεν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Φωτιές» ανάβει η ΕΚΤ λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι υπάρχει δημοσιονομικό «κενό» και μάλιστα σημαντικό, στη διετία 2015- 2016, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με τρόπους που θα συμφωνηθούν στην επικείμενη αξιολόγηση!

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της ΕΚΤ, στο Μηνιαίο Δελτίο της Κεντρικής Τράπεζας, αν και οι στόχοι του 2014 για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% είναι επιτεύξιμοι, υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι από τα εξής πεδία:

-από την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης

-από τις δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν τη μισθολογική και συνταξιοδοτική πολιτική στα ειδικά μισθολόγια

-από την κατάσταση στον τομέα της Υγείας

Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ δεν σταματούν, όμως, σε αυτές τις παρατηρήσεις, καθώς σημειώνουν ότι υπάρχουν σημαντικά δημοσιονομικά "κενά" σε σχέση με τους φιλόδοξους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 και 4,5% το 2016, συμπληρώνοντας ότι οι λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των "κενών" θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Προϋπολογισμό του 2015 και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επί ελληνικού εδάφους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ