Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών - iefimerida.gr

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου θα προχωρήσουν την σήμερα, Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ), το οποίο ψηφίζεται την ίδια ημέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, διοργανώνεται από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ και συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι η σύσταση της εταιρείας, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων, σηματοδοτεί «την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας». Οι γιατροί χαρακτηρίζουν «επουσιώδεις» τις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας, οι οποίες, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ