Οι θεολόγοι ζητούν περισσότερες ώρες διδασκαλίας Θρησκευτικών στα Λύκεια -Προσέφυγαν στο ΣτΕ - iefimerida.gr

Οι θεολόγοι ζητούν περισσότερες ώρες διδασκαλίας Θρησκευτικών στα Λύκεια -Προσέφυγαν στο ΣτΕ

Οι θεολόγοι ζητούν περισσότερες ώρες διδασκαλίας Θρησκευτικών στα Λύκεια -Προσέφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυξήστε τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών» λένε δύο εκπαιδευτικοί προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική η μείωση των ωρών στο Λύκειο από 2 σε 1.Γι'αυτό το λόγο ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας (27 Ιουνίου του 2014) με την οποία περιορίστηκαν οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο από 2 σε 1.

Στην προσφυγή τους οι δύο καθηγητές (ο ένας διδάσκει στην Μυτιλήνη και ο άλλος στη Λαμία) σημειώνουν ότι η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή (άρθρο 16 Συντάγματος), όπως αυτή διατυπώθηκε και στο νόμο 1566/1985. Και τονίζουν ότι η απόφαση του υφυπουργού να περιορίσει το μάθημα έγινε χωρίς επαρκή αιτιολογία.

Μάλιστα στην προσφυγή τους υπενθυμίζουν ότι με απόφασή του το 1988, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι αρκετή λόγω του ειδικού σκοπού για τον οποίο διδάσκονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ