Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τζόαν Ρίβερς, η οποία πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια εγχείρισης στις φωνητικές χορδές, είχε γράψει σε ένα βιβλίο το 2013: «Τους σιχαίνομαι όλους, αρχίζοντας από τον εαυτό μου». Αυτή η μεγάλη κωμικός είχε φιλοτεχνήσει ακόμη και την κηδεία της.

«Την θέλω σαν ένα τεράστιο κοσμικό γεγονός, με φώτα, κάμερες, δράση. Θέλω παπαράτσι, θέλω διαπιστευμένους. Θέλω να είναι όλο το Χόλιγουντ» έλεγε.
Η ευχή της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Οι ηθοποιοί Whoopi Goldberg και Sarah Jessica Parker συνόδευαν την κόρη της κωμικού Μελίσα Ρίβερς και τον εγγονό της Κούπερ κατά τη διάρκεια της κηδείας που έγινε στην αρχαιότερη συναγωγή της Αμερικής, το Temple Emanu-El της Νέας Υόρκης. Ο βαθύπλουτος Ντόναλντ Τραμπ, η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Γουόλτερς και η Κέλι Οσμπορντ ήταν εκεί.
Για να παρευρίσκεται κάποιος στην κηδεία έπρεπε να έχει κάλεσμα ενώ η αστυνομία ήλεγχε την είσοδο στη συναγωγή. Εκατοντάδες παπαράτσι και δημοσιογράφοι είχαν κατακλύσει τον χώρο. Χορωδία της πόλης της Νέας Υόρκης συνόδευσαν την τελετή στον εξωτερικό χώρο.

Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6

Αγενής, καυστική, οχιά
Η Αμερική απέτισε έτσι έναν τελευταίο φόρο τιμής στην μέγαιρα του «Tonight Show» και της κωμωδίας stand up. Η Τζόαν Ρίβερς ήταν η βασίλισσα του τσιτάτου για πάνω από μισό αιώνα.

Καυστική, ειρωνική, σχεδόν αγενής, σκανδαλώδης, απρόβλεπτη. Η Αμερική δεν μπορούσε να βρει τις λέξεις για να την χαρακτηρίσει μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός της, σε ηλικία 81 ετών. Για πάνω από 50 χρόνια, η Ρίβερς, υπερβολική όσο δεν πάει, δεν χαμήλωσε ποτέ τους τόνους και χρησιμοποίησε ένα καυστικό χιούμορ από το οποίο δεν γλίτωνε κανείς, ούτε η ίδια.
«Γιορτάζω τα 80ά μου γενέθλια και το 80ό μου πρόσωπο» έλεγε πέρυσι. Μια αναφορά στις πολλαπλές αισθητικές επεμβάσεις, όχι πάντοτε επιτυχημένες και οι οποίες της επέτρεπαν, όπως έλεγε, να μη φοβάται να γεράσει.

Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 7
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 8


Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965 στο Tonight Show, μια σπουδαία τηλεοπτική βραδυνή εκπομπή με τον Τζόνι Κάρσον. Εκεί η Ρίβερς έδωσε ρέστα. «Βλέπετε, δεν είμαι μια γυναίκα σαν τις άλλες», ελεγε φορώντας ένα κοντό μαύρο φόρεμα και μια κορδέλα στα μαλλιά, «δεν έχω ποτέ μαγειρέψει, γιατί αν ο Θεός ήθελε να μαγειρεύουν οι γυναίκες θα τους έδινε χέρια από αλουμινόχαρτο».


Αυτή η εκπομπή απογείωσε την Ρίβερς. Εμφανίζεται στην εκπομπή του Κάρσον για πάνω από 20 χρόνια. Και όλοι βέβαια «τα ακούνε». Από την βασίλισσα της Αγγλίας («Καλή είναι. Καλύτερα από τα γραμματόσημα στα οποία εμφανίζεται»), στον Τσάρλτον Ιστον («Μας λέει ότι έχει Αλτσχάιμερ. Τι έκπληξη! Πάνε 19 χρόνια που φοράει λάθος την περούκα του!») ως την Ντονατέλα Βερζάτσε («Τι δέρμα! Μοιάζει με κάτι που θα κρέμαγε κάποιος σε μια πόρτα στην Αφρική»).

Κυρίως, όμως, η Ρίβερς εφευρίσκει ένα στυλ. Σε έναν κόσμο όπου η κωμωδία stand up είναι ανδροκρατούμενη, αυτή κάνει την σκύλα νούμερο ένα και γίνεται η ηγερία όλων όσων την μιμούνται. Ξαφνικά οι γυναίκες, μετά την Ρίβερες, μπορούν να είναι χυδαίες, να κάνουν σεξουαλικά αστεία και να φτάνουν σε ακρότητες.

Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 9


Η Ρίβερς γνώρισε τα πάνω και τα κάτω στην καριέρα της. Τη δεκαετία του 1980, η απόφασή της να εγκαταλείψει το Tonight Show για να πάει στο κανάλι Fox της στοιχίζει τη φιλία της με τον Κάρσον. Λίγο αργότερα την διώχνουν και από το Fox, γιατί η εκπομπή της δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Αυτή η κόρη ρωσο-Εβραίων εμιγκρέδων του Μπρούκλιν εξαφανίζεται για ένα μεγάλο διάστημα απο την τηλεόραση και από τις αίθουσες ψυχαγωγίας. Χάνει τον σύζυγό της και πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Πουλάει κοσμήματα σε εμπορικά κανάλια για να ζήσει.
Στο τέλος της δεκαετίας 1990 η Ρίβερς ξαφνικά γίνεται πάλι της μόδας. Μαζί με την κόρη της Μελίσα προσλαμβάνεται για να σχολιάζει τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Αμέσως προσλαμβάνεται για μια εκπομπή στο κανάλι E! Entertainment, όπου διασκεδάζει να σχολιάζει τα ρούχα και την εμφάνιση διασημοτήτων.

Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 10
Το Χόλιγουντ θρηνεί την Τζόαν Ρίβερς -Η κωμικός με τη «γλώσσα της οχιάς» [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 11


Ως το τέλος, η Ρίβερς, πάντα με πολύ ψηλά τακούνια, δεν επιτρέπει καμία παραφωνία στον εαυτό της. Τον περασμένο Αύγουστο, ενώ προμοτάρει το τελευταίο της βιβλίο Diary of a Mad Diva -Το Ημερολόγιο μιας τρελής ντίβας- ξαφνικά αναφέρεται στο Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ. «Εκανε συγγραφική επιτυχία με ένα βιβλίο. Ενα μόνο βιβλίο! Εγώ έγραψα δώδεκα. Και το έχετε διαβάσει το βιβλίο της; Δεν έχει ούτε καν επιτυχημένο τέλος», λέει η Εβραία Ρίβερς.
Πρόσφατα, σε μια τελευταία εμφάνιση στο Tonight Show, το οποίο παρουσιάζει τώρα ο Jimmy Fallon, κορόϊδευε τον εαυτό της σχολιάζοντας κάποιος ασπρόμαυρα αποσπάσματα από την αρχή της καριέρας της. «Είμαι καλή, ε; Ακόμη και το στήθος μοιάζει να βρίσκεται στη θέση του», ενώ από τις αμίμητες φράσεις της είναι η αυτοκριτική για τις πλαστικές στο πρόσωπο:
«Εκανα τόσες πολλές που όταν με δει ο Θεός στον Παράδεισο δεν θα με γνωρίσει!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χόλιγουντ γλώσσα πέθανε Joan RIvers οχιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ