Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 26.000 στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τους συναδέλφους τους το 2012. Μόνο 376 έκαναν μήνυση. Μια γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας καναδός φωτογράφος πήγαν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ αναζητώντας τα θύματα αυτής της «σιωπηλής επιδημείας», όπως την αποκάλεσε ο Λέον Πανέτα, πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.
Από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν προέκυψε το βιβλίο «Ο εσωτερικός εχθρός».

Ο Gary Nolling κρατάει τη φωτογραφία της κόρης του Carri Leigh Goodwin

Κατατάχθηκε το 2007 στο σώμα Marines, σε ηλικία 17 ετών και η η Carri Leigh Goodwin βιάσθηκε από έναν συνάδελφό της. Πέντε ημέρες μετά την επιστροφή της στο σπίτι όπου ζούσε με τους γονείς τους βρέθηκε νεκρή ενώ στο αίμα της βρέθηκαν ίχνη αντικαταθλιπτικών τα οποία της είχαν γράψει στον στρατό. Ο πατέρας της Gary Nolling, πρώην Marines και ο ίδιος, μαθαίνει για τον βιασμό της διαβάζοντας το ημερολόγιό της. Από τότε έχει εξαπολύσει «μια μάχη εναντίον της ατιμωρησίας» μέσα από τα social media.

Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 1




Ο Jeremiah Arbogast κρατάει την επίσημη φωτογραφία του από την εποχή που ήταν Marine

Ναρκωμένος και βιασμένος από έναν ανώτερό του, αυτός ο πρώην πεζοναύτης επιχείρησε να αυτοκτονήσει, βάζοντας ένα ρεβόλβερ στην καρδιά του, «εκεί που βρισκόταν ο πόνος». Αλλά δεν σκοτώθηκε. Ο Ιερεμίας είναι σήμερα παραπληγικός. Ο βιαστής του αναγνωρίστηκε ένοχος αλλά δεν πήγε ούτε μια μέρα φυλακή. Επειδή ήταν 23 χρόνια στο στρατό, οι δικαστές του έδωσαν χάρη. Σήμερα ο Ιερεμίας είναι 32 ετών και βρήκε τη σωτηρία στον αθλητισμό. Σωρεύει το ένα βραβείο μετά το άλλο στους παραολυμπιακούς Αγώνες.

Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Billy Capshaw

Τον βίασε και τον βασάνισε επί 17 μήνες ο συγκάτοικός του στον στρατό Jeffrey Dahmer, ο οποίος έγινε στη συνέχεια ένας από τους χειρότερους σίριαλ κίλερ της Αμερικής. Με το παρατσούκλι «ο καννίβαλος του Μιλγουόκι», ο Jeffrey Dahmer βίασε και ακρωτηρίασε 17 από τα θύματά του, πριν δικαστεί, καταδικαστεί και ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στην φυλακή από έναν άλλο κρατούμενο.
Χρειάστηκαν 26 χρόνια ψυχοθεραπεία στον Billy πριν μπορέσει να μιλήσει για το παρελθόν του κακοποιημένου βετεράνου. Ξαναβρήκε κάπως την ελπίδα να ζει στα 45 του χρόνια.


Η Suzie Champoux κρατάει τη φωτογραφία της κόρης της Σοφί

Η λοχαγός Sophie Champoux βιάστηκε 3 φορές, εκ των οποίων η μία στο Αφγανιστάν. Ενας από τους θύτες του ομολόγησε και καταδικάστηκε μόνο σε 40 μήνες φυλακή. Βρισκόταν στη βάση Fort Stewart στη Γεωργία η Σοφί όταν αυτοκτόνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 με μια σφαίρα πίσω από το δεξί αυτί. Ηταν 25 ετών. Σήμερα, η μητέρα της Σούζι βρίσκεται ακόμη σε σοκ.



Heath Phillips

Εδώ κρατάει την επίσημη φωτογραφία του από την εποχή που μπήκε στο αμερικανικό ναυτικό σε ηλικία 17 ετών. Γεννημένος σε οικογένεια στρατιωτικών, ο Χηθ κατατάσσεται στο ναυτικό το 1988. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά πολλές φορές από την ίδια ομάδα στρατιωτών, ενώ όλοι οι ανώτεροί του το ήξεραν. Λιποτάκτησε αρκετές φορές και δέχτηκε να αποσυρθεί από τον στρατό για να αποφύγει το στρατιωτικό δικαστήριο. Σήμερα είναι πατέρας έξι παιδιών και υποφέρει από εφιάλτες, φλας μπακ και κρίσεις άγχους. Το υπουργείο Πρώην Στρατιωτικών τον έβγαλε από τη λίστα του.


Η Sherry Kurtz με την κόρη της, στην κουζίνα

Σε ηλικία 19 ετών η Τσέρι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε μια στρατιωτική βάση στη Γερμανία, όπου μόλις είχε αποσπασθεί. Ενας συνάδελφός της ο οποίος την αποκαλεί «αδελφούλα» ήταν ο επικεφαλής της ομάδας. Μένει έγκυος, πουλάει την κιθάρα της για να πληρώσει την έκτρωση, κάνει μήνυση αλλά επειδή φοβάται τις συνέπειες, αποσύρει τη μήνυση και παραιτείται από τον στρατό. Αργότερα μαθαίνει ότι ένας από τους βιαστές της είχε αποτύχει στο τεστ αλήθειας. Θα είχε φυλακιστεί ως 30 χρόνια αν είχε επιμείνει στη μήνυση. Από τα ημερολόγια που κρατούσε εκείνη την εποχή έκανε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η λέξη από Μ» (Μ στα αγγλικά από το military=στρατιωτικός) και εργάζεται σήμερα σαν γραμματέας σε ένα γηροκομείο.



Melissa Davis

Μπήκε στο στρατό σε ηλικία 17 ετών, ενώ μόλις είχε παντρευτεί και δεν είχε ακόμη τελειώσει το λύκειο. Την βίασε ένας λοχαγός εκπαιδευτής, πολλές φορές την ημέρα, επί επτά εβδομάδες που κράτησε η εκπαίδευσή της. Ο βιαστής την απειλεί ότι δεν θα μεταφέρει τον σύζυγό της στην ίδια μονάδα με εκείνη, αν μιλήσει. H νεαρή γυναίκα για τα υπόλοιπα 26 χρόνια της ζωής της ζει σε εφιάλτη. Είναι σήμερα ξαναπαντρεμένη, έχει γράψει ενα βιβλίο με τίτλο «Σιωπή, όχι πια» και ακολουθεί ψυχοθεραπεία.

Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ayana Harrell

Θύμα ομαδικού βιασμού το 2011 στη βάση της Huntsville, στην Αλαμπάμα, η Αγιάνα χρειάστηκε τρείς εβδομάδες για να βρει το κουράγιο να μιλήσει για το θέμα πριν ανακαλύψει ότι είναι έγκυος. «Ξεχάστε το και κάντε έκτρωση» την συμβουλεύει ο ανώτερός της. Χωρίς χρήματα, η Αγιάνα αποφασίζει να κρατήσει το παιδί. Πέντε μήνες αργότερα, την καλούν ο ανώτεροι και την εκδιώκουν από τον στρατό εξαιτίας «διαταραχής προσωπικότητας» Σήμερα είναι μητέρα πέντε παιδιών και δημιούργησε μια οργάνωση και προσφέρει σε ανάπηρους βετεράνους ένα εκπαιδευμένο ζώο.

Βιασμοί στον αμερικανικό στρατό -Μια πραγματική επιδημία που αφορά γυναίκες και άνδρες [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ