Βενιζέλος: Οι πέντε άξονες για την έξοδο από την κρίση -Αιχμές για ΕΝΦΙΑ και ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Οι πέντε άξονες για την έξοδο από την κρίση -Αιχμές για ΕΝΦΙΑ και ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Οι πέντε άξονες για την έξοδο από την κρίση -Αιχμές για ΕΝΦΙΑ και ΣΥΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, που στηρίζεται σε πέντε άξονες, παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. Αφησε αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα αναφερόμενος στη σύγκριση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά.

Αφού προανήγγειλε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αισθητή μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 100, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και Ταμεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας με νόημα «έχετε καταλάβει τώρα τι ήταν ο ΕΕΤΗΔΕ και πολλοί θα τον νοσταλγούν».

Οι πέντε άξονες του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση

Αναλύοντας το πρόγραμμα με τους πέντε άξονες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο πρώτος αφορά την απαλλαγή από το μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο της ΕΕ και εναρμονισμένος με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

«Πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι έχουμε βιώσιμο χρέος, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας δεν αξιοποιούμε δεν καταλάβαμε τη διάφορα της Ελλάδας με την Αργεντινή ακόμη. Στοχεύουμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.» επισήμανε.

Ο δεύτερος άξονας είναι η πολιτική και θεσμική σταθερότητα προστασία θεσμών, εθνική ενότητα «πέρα από ψευδοδιλήμματα και ψευτοπολώσεις

Τρίτος άξονας σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την προώθηση του εθνικού σχέδιο απασχόλησης. «Για 720.000 θέσεις εργασίας στα επόμενα 6 χρόνια κάνει λόγο η Εθνική Τράπεζα (...) υπάρχει τεράστιο περιθώριο για ιδιωτικοποιήσεις, για προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ» τόνισε.

Τέταρτος άξονας είναι η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων το κράτος πρόνοιας και

Πέμπτος άξονας, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, είναι ο ρόλος της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. «Ζούμε σε έναν κόσμο επισφαλή. (...) Στο εξωτερικό στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κερδίζουμε πόντους με στόχο την επάνοδο της Ελλάδας με δικαίωμα ουσιαστικού λόγου» είπε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

«Δεχθήκαμε εμπτυσμούς, κολαφισμούς και ραπίσματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ταπεινωμένο στη γωνία, και η ΝΔ κόμμα εξουσίας. Πώς; Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ένα άγουρο ΠΑΣΟΚ του ’74, μία μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου, συγκεντρώνει τους δημαγωγούς, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Δυστυχώς, ο λαός ακούει αλήθειες, αλλά ψηφίζει το ψέμα», είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ σε κάποια από τις απαντήσεις του σημείωσε ότι «Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν έγινε επί των ημερών μου».

Σε όσες ερωτήσεις δέχθηκε για τα εσωκομματικά ζητήματα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει, παραπέμποντας στα όσα είπε την περασμένη Τετάρτη, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε μία ερώτηση που δέχθηκε, για το αν κάποια από τα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη σε εκείνη την εκδήλωση αποτελούσαν αιχμή για τον ίδιο, απαντώντας πως επρόκειτο για λάθος εκτίμηση.

«Το ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση πρόσφερε πολλά στη χώρα, αλλά έκανε και πολλά λάθη. Αναλάβαμε την ευθύνη των λαθών μας, αναλάβαμε την ευθύνη λαθών ανθρώπων του χώρου, που στιγμάτισαν το χώρο», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι κακώς το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του το βέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ