Μετά το Ice bucket Challenge έρχονται νέοι κουβάδες: Παγκόσμια πείνα, περιβάλλον, οπλοκατοχή - iefimerida.gr

Μετά το Ice bucket Challenge έρχονται νέοι κουβάδες: Παγκόσμια πείνα, περιβάλλον, οπλοκατοχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ice Bucket Challenge έγινε παγκόσμια τρέλα φέτος το καλοκαίρι και δημοφιλές viral στους εφήβους, οι οποίοι ωστόσο, συχνά ξεχνούσαν τον πραγματικό σκοπό του. Τώρα που ο καιρός δρόσισε, οι παγωμένοι κουβάδες προκαλούν μάλλον δέος, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά παγκόσμια προβλήματα και κουβάδες που μπορείτε να «λουστείτε».

Από την παγκόσμια πείνα και την έλλειψη καθαρού νερού, μέχρι την περιβαλλοντική αλλαγή και την οπλοκατοχή, οι διάσημοι σέρνουν το χορό και λούζονται με κουβάδες γεμάτους με σφαίρες, σκουπίδια και βρώμικο νερό αποχέτευσης.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα bucket challenges για τα παγκόσμια προβλήματα, όπως τα δημοσιεύει η Huffington Post.

1. Trash Bucket Challenge για το Περιβάλλον
Ο Κάχι Πακάρο, εκτελεστικός διευθυντής για την Αειφόρο Ανάπτυξη των ακτών της Χαβάης, δημοσίευσε ένα βίντεο στις 20 Αυγούστου στο οποίο ζητά από τα άτομα να πάνε έξω και να γεμίσουν ένα κουβά με σκουπίδια μπροστά στην κάμερα. Ο στόχος, είπε ο Πακάρο δεν είναι τόσο τα χρήματα, όσο η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

2. Rice Bucket Challenge για την Παγκόσμια Πείνα
H Ινδή ακτιβίστρια Μαντζου Λάθα Καλανίντχι ξεκίνησε την πρόκληση με τον κουβά ρυζιού, τον οποίο όμως δεν πρέπει να λουστούν αλλά να τραβήξουν βίντεο καθώς τους γεμίζουν και τους χαρίζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

3. Sand Bucket Challenge για την ξηρασία
Ενας νεαρός από την Καλιφόρνια, μία περιοχή που αντιμετωπίζει ανησυχητικό πρόβλημα έλλειψης νερού, ξεκίνησε τον κουβά με την άμμο, στον οποίο μιλάει για τη σπατάλη νερού και προκαλεί τον κόσμο να αδειάσει πάνω του έναν κουβά άμμο, ευαισθητοποιώντας τους για την παγκόσμια ξηρασία.

4. Toilet Bucket Challenge για την έλλειψη καθαρού νερού
Ο Ματ Ντέιμον, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, άδειασε στο κεφάλι του έναν κουβά γεμάτο νερό τουαλέτας.

5. Bullet Bucket Challenge για την οπλοκατοχή
Ο ηθοποιός Ορλάντο Τζόουνς, μετά το θάνατο του νεαρού Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μισούρι από αστυνομικά πυρά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οπλοκατοχή, «λούστηκε» έναν κουβά σφαίρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ