Σαμαράς για Αμφίπολη: «Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει αλλά ένας τέτοιος Μακεδονικός τάφος είναι ήδη πολύ μεγάλη ανακάλυψη» - iefimerida.gr

Σαμαράς για Αμφίπολη: «Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει αλλά ένας τέτοιος Μακεδονικός τάφος είναι ήδη πολύ μεγάλη ανακάλυψη»

Σαμαράς για Αμφίπολη: Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει αλλά ένας τέτοιος Μακεδονικός τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως καλό οιωνό για την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την ανακάλυψη του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η διεθνής συγκίνηση ήταν μεγάλη και επιβεβαίωσε περίτρανα την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας:

«Σας εξομολογούμαι πριν από δύο χρόνια όταν αναλάμβανα τη θέση του πρωθυπουργού, όλοι με αντιμετώπιζαν ως πρωθυπουργό χώρας αναξιόπιστης έτοιμης να καταρρεύσει, όμως σήμερα με αντιμετωπίζουν ως πρωθυπουργό μιας Ελλάδας που όλοι σέβονται και υπολογίζουν. Αυτό το μεγάλο στοίχημα το κέρδισε ο λαός με τις θυσίες του.

Αλλά σε αυτό τον αγώνα να κερδίσουμε το μέλλον μας, έχουμε στήριγμα έναν καλό οιωνό, γιατί στην ένδοξη γη της Μακεδονίας ανακαλύφθηκε ένα μοναδικό μνημείο. Κάποιοι μίζεροι προσπάθησαν ακόμη και αυτό να το μειώσουν, αλλά είναι τέτοια η διεθνής συγκίνηση που ακόμη και αυτοί σίγησαν.

Η αρχαιολογική έρευνα έγινε με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει το μνημείο, αλλά ένας Μακεδονικός τάφος τέτοιων διαστάσεων είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο και μία ακόμη επιβεβαίωση για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας.

Βλέπετε κάποιοι χτίζουν σύγχρονα αγάλματα καρικατούρες και προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία μας, αλλά εδώ μιλούν οι ίδιοι οι αρχαίοι Μακεδόνες και η μακεδονική γη. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας και τα ψέματα έχουν πάντα κοντά ποδάρια.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ