Σκηνές ντροπής στο κτίριο της Νομικής: Εχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδαριό - iefimerida.gr

Σκηνές ντροπής στο κτίριο της Νομικής: Εχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδαριό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μπροστά σε ένα χάος. Το ένα χτύπημα ήρθε με την τεχνική υπηρεσία λόγω της διαθεσιμότητας και η άλλη με την έλλειψη σύμβασης για την καθαριότητα. Το αποτέλεσμα; Η Νομική στη Σόλωνος δεν θυμίζει σε τίποτα πανεπιστημιακό χώρο!

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Καθημερινή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς οι κατσαρίδες σουλατσάρουν ανενόχλητες, οι τοίχοι έχουν σκεπαστεί από συνθήματα και αφίσες των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ το ξύλινο πάτωμα έχει πλέον σαπίσει.

Η παλαιά πτέρυγα της Νομικής Σχολής Αθηνών κτίστηκε τη δεκαετία μεταξύ 1930 και 1940, ενώ η δεύτερη πτέρυγα κτίστηκε τη δεκαετία μεταξύ 1960 και 1970. Η ανακαίνιση του κτιρίου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και ολοκληρώθηκε μία δεκαετία μετά. Στις 30 Ιανουαρίου 2006 έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης δεύτερης πτέρυγας της Νομικής Σχολής, που ήταν στην ουσία το πρώτο τμήμα της ριζικής ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου. Στη δεύτερη φάση ακολούθησε η ανακαίνιση της πρώτης πτέρυγας της Νομικής, με την πρόσοψή της στην οδό Σόλωνος.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η έλλειψη επαρκούς προσωπικού φύλαξης, σε συνδυασμό με την ανικανότητα των κοσμητόρων που είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη και τη συντήρηση του κτιρίου, είχαν ως αποτέλεσμα γρήγορα να προκληθούν φθορές, σπασίματα και κλοπές μηχανημάτων εξοπλισμού. Ενδεικτικά, ο ισόγειος χώρος, που παλαιότερα νοικιαζόταν με μειοδοτικό διαγωνισμό για καφετέρια, εδώ και δύο χρόνια είναι κατειλημμένος από ομάδα φοιτητών.

Το τελικό χτύπημα, όμως, φαίνεται ότι ήλθε φέτος. Η έλλειψη σύμβασης για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ –οξύτατα προβλήματα αντιμετώπισε και η Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη– μαζί με τη διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας λόγω της διαθεσιμότητας έχουν οδηγήσει το κτίριο στα πρόθυμα της εξαθλίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ