3η Σεπτέμβρη: O Σημίτης κατακεραυνώνει τον Γιώργο Παπανδρέου -Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το λεφτά υπάρχουν [βίντεο] - iefimerida.gr

3η Σεπτέμβρη: O Σημίτης κατακεραυνώνει τον Γιώργο Παπανδρέου -Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το λεφτά υπάρχουν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κριτική άσκησε στην παπανδρεϊκή πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο και τις αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης τόνισε: «Είδαμε που έφτασε η χώρα και το κόμμα με τη διαβεβαίωση "λεφτά υπάρχουν"» και πρόσθεσε πως «όσο λιγότερες κενές διαβεβαιώσεις δίνουμε τόσο πιο υπεύθυνοι θα είμαστε απέναντι στον κόσμο που κουράστηκε από αυτές».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε με νόημα ότι «μετά τα όσα έγιναν στο Ζάππειο φαίνεται πως κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν τη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Επικρατεί ομίχλη σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον».

Ωστόσο, ο Κώστας Σημίτης, άφησε και σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας ότι «στην προηγούμενη εκδήλωση για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο εσωτερικό του κόμματος και ενώ είχε πει ο ίδιος πως χρειάζονται νέες ιδέες και πολιτικές, το κόμμα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «πολιτική είναι οι στόχοι για τη χώρα και οι κατευθυντήριες γραμμές «και όχι πόσες δόσεις είναι ο ΕΝΦΙΑ» προσθέτοντας ότι «στην Ελλάδα γίνεται συνεχής συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις χωρίς ποτέ αυτές να προωθούνται».

Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στο Παρίσι, σημειώνοντας ότι η Τρόκα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία της, ωστόσο, και αν φύγει -που καλό θα ήταν να φύγει- υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου σε όλες τις χώρες-μέλη, ακόμα και σε όσους δεν έχουν υπερβολικά ελλείμματα. Συνέστησε μάλιστα υπομονή σε όσους πιστεύουν ότι επίκειται αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι η λύση θα αργήσει και θα έρθει μετά από μακροχρόνια διαπραγμάτευση.

«Είναι υποχρέωση στο ΠΑΣΟΚ να λέμε την αλήθεια, να περιγράφουμε δεσμεύσεις και κινδύνους και όχι να τους επιδιώκουμε» τόνισε ο Κώστας Σημίτης επθισημαίνοντας ότι δε διαφορετική περίπτωση «Θα έχουμε πολίτες χειροκροτητές που θα μετρούν κάθε αλλαγή με βάση το προσωπικό τους συμφέρον».

«Δεν χρειαζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ του 1974» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε «κάθε κίνημα έχει σε κάθε εποχή τη δική του ιδιαίτερη μορφή και κοινωνική σύνθεση».

«Επιδίωξή μας να είναι οι βάσεις για ένα μεγάλο κίνημα, ένα ρεύμα ανανέωσης για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης. Μια παράταξη δημιουργίας και αλληλεγγύης που θα εξασφαλίσει την ανάκαμψη, τη δουλειά, το μέλλον» κατέληξε ο Κώστας Σημίτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ