Πώς να κάνετε την άσκηση μέρος της καθημερινότητας σας: 5 κόλπα που θα σας γεμίσουν ενέργεια - iefimerida.gr

Πώς να κάνετε την άσκηση μέρος της καθημερινότητας σας: 5 κόλπα που θα σας γεμίσουν ενέργεια

Πώς να κάνετε την άσκηση μέρος της καθημερινότητας σας: 5 κόλπα που θα σας γεμίσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλετε να βάλετε την γυμναστική στην καθημερινή ρουτίνα σας ωστόσο νιώθετε πώς δεν έχετε ενέργεια για τίποτα; Η λύση είναι απολύτως φυσική και υπόσχεται να εκτοξεύσει την ενέργεια σας στα ύψη, ρίχνοντας τα περιττά βάρη.

Σωστό πρωινό
Οι γυναίκες που έλαβαν συμπληρώματα σιδήρου ήταν πιο αποτελεσματικές και είχε χαμηλότερο ρυθμό της καρδιάς κατά την εκτέλεση μιας συγκεκριμένης άσκησης, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Η επίδραση ήταν ισχυρότερη στις γυναίκες που είχαν έλλειψη σιδήρου ή αναιμικές, καθώς και σε ελίτ αθλητές. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε 18 mg σιδήρου ανά ημέρα (27 mg αν είστε έγκυος). Πολλά εμπλουτισμένα δημητριακά έχουν 100% RDA, επιβεβαιώνοντας ότι είναι, πράγματι, το πρωινό των πρωταθλητών.

Ξυπνήστε με φως
Οταν εκθέτετε τον εαυτό σας - ειδικά τα μάτια σας - στο φως το πρωί βοηθά το μυαλό σας να ξυπνήσει, αλλά μπορεί να ξυπνήσει και τους μυς σας. Η έρευνα έδειξε ότι η έκθεση στο φως για 30 λεπτά πριν από το ξύπνημα (και επιπλέον φως τη στιγμή που σηκώνεστε από το κρεβάτι) μπορεί να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στους μύες, ενισχύοντας τη φυσική, καθώς και γνωστική απόδοση.

Φρουτοχυμός
Το Καρπούζι, είναι ο καλύτερος τρόπος για τους αθλητές να ξεδιψάσουν και έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τους πόνους στους μυς μετά την άσκηση, βοηθώντας στην ανάκαμψη. Αθλούμενοι που έπιναν τον πλούσιο σε αντιοξειδωτικά χυμό μία ώρα πριν από την άσκηση ανέφεραν λιγότερη ταλαιπωρία και πόνο απ' όσους έπιναν νερό ή συμπληρώματα.

Μέντα
Η μυρωδιά της μέντας έχει αποδειχθεί οτι μπορεί να μειώσει το άγχος και την κούραση και να βελτιώσει την εστίαση, ωστόσο το άρωμα δεν είχε αισθητά αποτελέσματα στη σωματική απόδοση. Αλλά όταν οι ερευνητές έδωσαν σε αθλητές να πιουν ένα διάλυμα νερού με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας, παρατήρησαν ότι δεν κουράζονταν τόσο γρήγορα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Είχαν επίσης χαμηλότερο ρυθμό καρδιάς και χαμηλότερη συστολική πίεση του αίματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η μέντα ανοίγει τους πνεύμονές και βελτιώνει τη ροή του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Γυμναστική με φίλους
Η καλή παρέα στα δύσκολα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ωστόσο καλό είναι να διαλέγετε ένα φίλο που να είναι καλύτερος από σας στο συγκεκριμένο άθλημα ώστε να σας ανεβάσει τον πήχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ