Xωρίζει o τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος από τη Σοφία: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση του διαζυγίου [εικόνα] - iefimerida.gr

Xωρίζει o τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος από τη Σοφία: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση του διαζυγίου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία από το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» που θέλει τον Ισπανό τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος να παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία.

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι οι δυο τους έχουν αποστασιοποιηθεί μεταξύ τους από την ενθρόνιση του γιου τους Φιλίππου, τόσο που έχουν να ειδωθούν από τις 19 Ιουνίου, ημέρα της αλλαγής σκυτάλης στον ισπανικό θρόνο. Μάλιστα, η «Repubblica» αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου να βγει ανακοίνωση για το διαζύγιό τους, καθώς πλέον δεν υπάρχει και θεσμικά κάτι που να τους φρενάρει. Οταν βρίσκονταν στον θρόνο όφειλαν να περνούν προς τα έξω την εικόνα του ενωμένου ζευγαριού, τώρα όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ως επιχείρημα για να ενδυναμώσει το ρεπορτάζ της, πως οι δυο τους έκαναν χωριστές διακοπές. Ολο τον Ιούλιο και μέχρι τις αρχές Αυγούστου τα ίχνη του Χουάν Κάρλος αγνοούνταν και η μοναρχία εξέδιδε ανακοινώσεις έπειτα από ερωτήσεις των μίντια στις οποίες ανέφερε ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο πρώην βασιλιάς. Τελικά, ο Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε στις 5 Αυγούστου στην Κολομβία για την ορκωμοσία του προέδρου Σάντος, ενώ από τότε που γύρισε χάθηκαν εκ νέου τα ίχνη του μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε και εθεάθη στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ.

Από την πλευρά της η Σοφία πέρασε όλο το καλοκαίρι της στην Πάλμα της Μαγιόρκας. Η βασίλισσα έφτασε στο νησί στα τέλη Ιουλία για να περάσει κάποιες ημέρες μαζί με την αδελφή της Ειρήνη, ενώ στη συνέχεια υποδέχθηκε τις εγγονές της.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση του Χουάν Κάρλος με τη Σοφία ήταν στην ενθρόνιση του γιου τους Φιλίππου. Κατά την El Mundo αυτή είναι και η τελευταία κοινή φωτογραφία του ζεύγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ