Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων και οι... Μαρίες Αντουανέτες ας μοιράσουν παντεσπάνι - iefimerida.gr

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων και οι... Μαρίες Αντουανέτες ας μοιράσουν παντεσπάνι

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων και οι... Μαρίες Αντουανέτες ας μοιράσουν παντεσπάνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου, κατά των συναντήσεων με την Τρόικα.

«Βλέπω βγήκαν και οι Μαρίες Αντουανέτες των Παρισίων, τώρα. Ας μοιράσουν λίγο παντεσπάνι, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Εχουμε ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, ΣΥΡΙΖΑ Παρισίων, ΣΥΡΙΖΑ Ν. Υόρκη», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Αναφερόμενη στις συζητήσεις με την Τρόικα, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται και πείθει τους θεσμικούς της εταίρους. Ωστόσο δεν τασσόμαστε υπέρ των μονομερών ενεργειών. Η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται από τους θεσμικούς μας εταίρους, τα δάνειά μας τα έχουν αναλάβει ευρωπαϊκοί λαοί, που και αυτοί έχουν κυβερνήσεις, κοινοβούλια, εκλογές. Προτιμούμε την οδό της συνεννόησης. Κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις 5 δισ. ευρώ».

Τέλος, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εγκατάλειψης των «κόκκινων γραμμών», σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν κινείται με βάση τι θα πει η Κουμουνδούρου. «Δεν επιτρέπεται όταν πας σε μία συζήτηση να επιδίδεσαι σε λεονταρισμούς. Αυτό υπονομεύει τη συζήτηση, υπονομεύει την καλή πίστη, με την οποία πρέπει να ξεκινά μια συζήτηση, όταν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συμφέροντα κάθονται σε ένα τραπέζι, για να δουν πώς θα τα συγκεράσουν», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ