Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα - iefimerida.gr

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επέλαση της κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ από τα δυτικά και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα. Ηδη ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Γιάννενα, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Αμαλιάδα, την Καστοριά, τα Ζαγοροχώρια, την Καλαμάτα, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία. Τις μεσημεριανές ώρες ξεκίνησε να βρέχει και στην Αττική.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία -Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και αναμένεται να επεκταθεί στα κεντρικά και τα ανατολικά με βροχές, σποραδικές καταρχήν οι οποίες αργότερα θα δυναμώσουν και θα συνοδευτούν από ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν: τα νησιά του Ιονίου, η Κέρκυρα, η Ήπειρος, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, ο Πύργος, η Καλαμάτα, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Κοζανη, η Βέροια, η Νάουσσα και η Έδεσσα.

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας θα ασθενήσουν.

Την Τέταρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα νοτιότερα πελάγη θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 19 έως 31εναν και στα νησιά από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει. Θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του νομού θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Το φθινόπωρο «απειλεί» την Αμφίπολη και οι αρχαιολόγοι θωρακίζουν τον τάφο για τις βροχές

Η αλλαγή στο σκηνικού του καιρού όμως αναμένεται να επηρεάσει και τις εργασίας των ανασκαφών στην Αμφίπολη, γεγονός που προβληματίζει την ομάδα των αρχαιολόγων που εργάζονται στον τύμβο για να φέρουν στο φως όσο κρύβει ο τάφος.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή ισχυρού αποστραγγιστικού δικτύου γύρω από τον τάφο, ενώ οι αρχαιολόγοι λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ώστε να αποτρέψουν την εισροή υδάτων από τη βροχή.

Οπως δήλωσε και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας μιλώντας στο Mega τις τελευταίες ημέρες γίνεται επιμελημένη εργασία για την στερέωση της εσωτερικής καμάρας, μια απαραίτητη -όπως τόνισε- δουλειά, «επειδή η αρχαιολογία έχει τους δικούς της κανόνες και ακολουθούνται πλήρως στην Αμφίπολη».

Βίντεο από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Καστοριά και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ