Υπάρχει μυστικό πίσω από τον τάφο στην Αμφίπολη; Τι λέει ο υπουργός Πoλιτισμού - iefimerida.gr

Υπάρχει μυστικό πίσω από τον τάφο στην Αμφίπολη; Τι λέει ο υπουργός Πoλιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απολαύσουμε τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα η ανασκαφή φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία προέτρεψε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, λέγοντας πως σε λιγο καιρό « το μνημείο θα μιλήσει αυθεντικά»

Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι δεν κρύβεται κάποιο μυστικό από το Μνημείο, για αυτό και όπως εξήγησε, το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες για την πορεία των ανασκαφών, ώστε να μην υπάρχει -όπως είπε- ένας «μπαράζ γραφικών τίτλων».

Αναφερόμενος στις εργασίες ανασκαφών στο μνημείο, ο υπουργός είπε ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται επιμελημένη εργασία για την στερέωση της εσωτερικής καμάρας, μια απαραίτητη -όπως τόνισε- δουλειά, «επειδή η αρχαιολογία έχει τους δικούς της κανόνες και ακολουθούνται πλήρως στην Αμφίπολη».

Όσον αφορά στο αν ο τάφος έχει συληθεί, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η χαλαρή επιχωμάτωση στο εσωτερικό του προθαλάμου έγινε για προστασία των ευρημάτων και πως όλα τα στοιχεία θα μας οδηγήσουν σύντομα στην αλήθεια. Αυτό είναι και το σημείο στο οποιο τόνισε ότι «θα μιλήσει αυθεντικά σε λίγο καιρό το ίδιο το μνημείο».

«Ας το απολαύσουμε, όπως κάνει ο ελληνικός λαός ο οποίος γοητεύεται από το ξεδίπλωμα της ανασκαφής. Σύντομα θα έχουμε νέα», τόνισε ο υπουργός.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ