Αγροτικό για όλους τους νέους γιατρούς -Ενα χρόνο υποχρεωτικά στην περιφέρεια για να στελεχώσουν τις μονάδες «φαντάσματα» - iefimerida.gr

Αγροτικό για όλους τους νέους γιατρούς -Ενα χρόνο υποχρεωτικά στην περιφέρεια για να στελεχώσουν τις μονάδες «φαντάσματα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την επαναφορά του αγροτικού για όλους τους νέους γιατρούς με στόχο οι περίπου 1.000, ετησίως, απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών να κατευθύνονται σε άγονες περιοχές, ώστε να υπάρξουν επαρκής στελέχωση απομακρυσμένων μονάδων και καλύτερη υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ η υπηρεσία υπαίθρου θα είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός έτους σε μονάδες της περιφέρειας και θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη ειδικότητας.

Οι ελλείψεις γιατρών στις μονάδες τις περιφέρειας

  • Τα μισά από τα 1.500 περιφερειακά ιατρεία της χώρας είναι υποστελεχωμένα
  • Μόνο 2 από τις 10 θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές καλύπτονται
  • Χωρίς γιατρούς παραμένουν τα περιφερειακά ιατρεία σε Σαντορίνη, Νάξο, Χανιά, Πάρο, Αντίπαρο, Αλόννησο και ορεινή Αχαΐα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ