Oι Τimes αποθεώνουν την Καμεράτα και μιλούν για έκρηξη των Αθηναίων του Γιώργου Πέτρου [εικόνα] - iefimerida.gr

Oι Τimes αποθεώνουν την Καμεράτα και μιλούν για έκρηξη των Αθηναίων του Γιώργου Πέτρου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι δύσκολο, ακατόρθωτο για τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Κι όμως η Καμεράτα/Αrmonia Atenea, μια ελληνική ορχήστρα που παλεύει με τους θεούς και του δαίμονες της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας της πολιτείας να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες, κατόρθωσε να γίνει και πάλι πρώτο θέμα στον ξένο τύπο. Η ηχογράφηση των «Πλασμάτων του Προμηθέα» του Μπετόβεν για την διεθνώς κορυφαία DECCA χάρισε στην Καμεράτα και στον διευθυντή της Γιώργο Πέτρου τον ύμνο των Sunday Times και την ανάδειξη του σε άλμπουμ της εβδομάδας στην Κυριακάτικη έκδοση!

Η κριτική εκκινεί με αναφορά στην όπερα Allesandro του Handel που παρουσίασε πέρυσι η Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου κερδίζοντας τη διάκριση «καλύτερη όπερα της χρονιάς σε όλη την Ευρώπη» σε πανευρωπαϊκή ψηφοφορία του Mezzo TV. Aναφερόμενο στην ηχογράφηση που έκανε η Καμεράτα (στο εξωτερικό διαπρέπει ως Armonia Atenea) για «Τα πλάσματα του Προμηθέα» του Μπετόβεν, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Hugh Canning «Οι 'Αθηναίοι' του Πέτρου ξεκινούν την οβερτούρα με μια έκρηξη..."

Oι Τimes αποθεώνουν την Καμεράτα και μιλούν για έκρηξη των Αθηναίων του Γιώργου Πέτρου [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ