Ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης ζητάει ο Πούτιν: Τι συμφώνησε με τον Ποροσένκο - iefimerida.gr

Ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης ζητάει ο Πούτιν: Τι συμφώνησε με τον Ποροσένκο

Ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης ζητάει ο Πούτιν: Τι συμφώνησε με τον Πορο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης, συμφώνησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογο του Πέτρο Ποροσένκο.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να γίνουν συνομιλίες για την κατάσταση της ανατολικής Ουκρανίας και τη δημιουργία ενός κράτους που θα προστατεύει τους πολίτες συγκεκριμένων περιοχών: «Χρειάζεται να ξεκινήσουμε άμεσα ουσιαστικές συνομιλίες... Για τα ζητήματα της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας και του καθεστώτος κράτους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με σκοπό την προστασία των συμφερόντων των ανθρώπων που ζουν εκεί»

Ταυτόχρονα έριξε όλες τις ευθύνες στο Κίεβο: «Δεν μπορεί να προβλεφθεί τέλος στην κρίση, όλα εξαρτώνται από την πολιτική βούληση της ουκρανικής πλευράς».

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε στη ρωσική άπω Ανατολή, ο Πούτιν ανέφερε πως «φτάσαμε σε συμφωνία με τον Πέτρο Ποροσένκο για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει από την πλευρά του οδικό χάρτη για εξομάλυνση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία. Ο Πούτιν σημείωσε την Κυριακή ότι είναι «καίριας σημασίας να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των ανατολικών περιοχών».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο Πούτιν μίλησε για τη δημιουργία κρατικής οντότητας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, αυξάνοντας τις απαιτήσεις της Μόσχας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ