Μπαρόζο: «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη για πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα κατά της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση» - iefimerida.gr

Μπαρόζο: «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη για πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα κατά της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και προσπάθεια για πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης Μόσχας - Κιέβου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπαρόζο υπογράμμισε:

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα, αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο.

«Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα φθάναμε στο σημείο χωρίς επιστροφή εάν η κλιμάκωση συνεχιζόταν» πρόσθεσε.

Επιπλέον σημείωσε πως η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων δεν στοχεύει στην κλιμάκωση της κρίσης αλλά στοχεύει στην άσκηση πιέσεων στη Μόσχα προκειμένου να έλθει σε διαπραγματεύσεις ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση- «δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε... ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο». Υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «επιζήμιο για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ