Κουβέλης: Θα κριθεί τον κατάλληλο χρόνο το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Κουβέλης: Θα κριθεί τον κατάλληλο χρόνο το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε ο Φώτης Κουβέλης το θέμα της ανάδειξης του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τόνισε για άλλη μία φορά πως «είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων», το οποίο «θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα».«Κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως «το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται».

Εξαπολύοντας βέλη σε κυβέρνηση αλλά κυρίως σε αντιπολίτευση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «Όσο λάθος είναι είναι ένα ''success story'' με 30% ανεργία, άλλο τόσο λάθος είναι μια δογματική καταστροφολογία, που υποτιμά τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και κυριαρχείται από στερεότυπα του παρελθόντος».

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση και φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν συμφωνούμε με την καλλιέργεια αυταπατών για αλλαγή των πολιτικών με την επίδειξη μιας δήθεν ριζοσπαστικής στάσης».

«Όπως το 2012 συμβάλλαμε στην αποτροπή της χρεοκοπίας με τη συμμετοχή μας στη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης έτσι και σήμερα επιδιώκουμε να οδηγηθεί η χώρα στην αναγκαία υπεύθυνη αλλαγή πολιτικών» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Τι ειπώθηκε για το συνέδριο

Με τον Σπύρο Λυκούδη να απουσιάζει, ο Φώτης Κουβέλης είπε «Ναι στην πολυφωνία και στη δυνατότητα διαφοροποίησης, όχι στη απαξίωση της συλλογικής ενιαίας έκφρασης».

Από την πλευρά της η Μαρία Γιαννακάκη τόνισε «Ήδη παίζουμε με τους θεσμούς, όταν λέμε πολιτική συγκυρία.Πρόεδρε, πρέπει να πάρετε θέση όσον αφορά στην εμπλοκή του ονόματός σας. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε το φιλί της ζωής σ' αυτή την κυβέρνηση και να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα. Ο διάλογος πρέπει κάπου να καταλήξει με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς οι θέσεις είναι η συνέχεια στης αμφισημίας. Από το "ούτε ούτε"....είμαστε στο "και και'', τα χωράμε όλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ