Το Βερολίνο καλεί τη Ρωσία να σταματήσει κάθε ενέργεια -Κάνει λόγο για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Το Βερολίνο καλεί τη Ρωσία να σταματήσει κάθε ενέργεια -Κάνει λόγο για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφερόμενο στις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, το Βερολίνο έκανε λόγο περί στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Παρασκευής ανέφερε «αναμένουμε από τη Ρωσία εξηγήσεις μετά τις πολλαπλές αναφορές περί παράνομων διελεύσεων ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα, που καταλήγουν να συνιστούν μια στρατιωτική επέμβαση. Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη, η οποία δεν δικαιολογείται από τίποτε. Καλούμε κατεπειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία συμβάλλει σε μια νέα κλιμάκωση».

Ο κ. Ζάιμπερτ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να παραδοθούν όπλα από τη Γερμανία στην Ουκρανία, απέκλεισε το ενδεχόμενο και επανέλαβε τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, ότι δηλαδή το Βερολίνο επιθυμεί να δοθεί μία διπλωματική λύση στην κρίση.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο ενδέχεται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Μπλόκο από τη Πολωνία -Απαγόρευσε στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας να εισέλθει στον εναέριο χώρο της

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Πολωνία αρνήθηκε να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροπλάνο του Σόιγκου επέστρεψε στην Μπρατισλάβα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο δεν δόθηκε άδεια στο αεροπλάνο του υπουργού. Να σημειωθεί ότι η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που επικρίνει σφοδρότερα τη Ρωσία για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ