Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού - iefimerida.gr

Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού

Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι γυναίκες κρατούμενες αναμένεται να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία και να αρνηθούν να μπουν στα κελιά τους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους.

Οι κρατούμενες αντιδρούν στη μεταφορά τους σε άλλο όροφο της φυλακής.

Η επιτροπή αγώνα των γυναικείων φυλακών αναφέρει ότι η πτέρυγα είναι ακατάλληλη καθώς οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ανεπαρκείς και ελλιπέστατες και δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες.

Η ακαταλληλότητα της πτέρυγας -σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα- επιβεβαιώθηκε και από αντιπροσωπεία της «Θέμις Κατασκευαστική» που είναι υπεύθυνη για τα κτίρια.

Επισημαίνουν επίσης ότι η πρόταση να σκεπαστούν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες προς αποφυγή λεκτικών επιθέσεων, θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι οι κρατούμενες με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους -καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες- μη μπορώντας να μεταφερθούν καν στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ