Η Ιταλία είναι για πρώτη φορά από το 1959 αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό - iefimerida.gr

Η Ιταλία είναι για πρώτη φορά από το 1959 αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλία είναι πλέον αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Ιstat): κατά τα (όχι ακόμη οριστικά) στοιχεία του Αυγούστου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η Ιταλία είχε να βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο του αποπληθωρισμού από το 1959.

Εξάλλου, το Istat ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,3% στο 12,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση φθάνει το 0,5%.

Η ανεργία των νέων 15 - 24 ετών τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 42,9%. Πρόκειται για πάνω από 700.000 πρόσωπα. Σε μηνιαία βάση το ποσοστό της ανεργίας των νέων μειώθηκε 0,8% αλλά ετησίως παρουσιάζει αύξηση του 2,9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ