Απέτυχε το διαστημικό πρόγραμμα Galileo: Εστειλαν σε λάθος τροχιά τους δορυφόρους - iefimerida.gr

Απέτυχε το διαστημικό πρόγραμμα Galileo: Εστειλαν σε λάθος τροχιά τους δορυφόρους

Απέτυχε το διαστημικό πρόγραμμα Galileo: Εστειλαν σε λάθος τροχιά τους δορυφόρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης Galileo έστειλε σήμερα Παρασκευή, δύο ακόμη δορυφόρους σε τροχιά στο διάστημα, ωστόσο έγινε ένα απρόσμενο λάθος.

Συγκεκριμένα, οι δύο νέοι δορυφόροι Doresa και Milena βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Οι δορυφόροι Doresa και Milena, που πήραν το όνομά τους από τις δύο μαθήτριες που κέρδισαν στο σχετικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής, εκτοξεύτηκαν με ένα πύραυλο Soyuz μετά από 24ωρη καθυστέρηση, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Οπως αναφέρει ο υπεύθυνος υπηρεσιών εκτόξευσης: «οι δύο δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη. Οι υπεύθυνες ομάδες μελετούν τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους δορυφόρους»

Η Doresa και η Milena ανεβάζουν τον αριθμό των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά στους 6, ενώ η ESA, η οποία κατασκευάζει τα συστήματα για λογαριασμό της ΕΕ, θεωρεί πως μέχρι το 2017 θα βρίσκονται σε τροχιά περίπου 26 δορυφόροι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ